Posušje ima prvake države u kuglanju!

Posušje, kuglanje
KK Međugorje-Brotnjo Čitluk sezonu je završio sa 57 osvojenih bodova, tri više od drugoplasirane Revite, čiji je poraz u posljednjem kolu Međugorje iskoristilo na najbolji način.

Prije posljednjeg kola Međugorje i Revita bili su bodovno izjednačeni, no bolji međusobni omjer imala je Revita. Međugorje je svladalo Zrinski iz Ljubača na domaćem terenu rezultatom 7:1, dok je Revitu pobijedila Bosna iz Visokog (5:3) i slavlje u kuglani u Posušju, gdje je Međugorje ove sezone igralo domaće utakmice, moglo je početi.

Inače, okosnicu momčadi prvaka čine upravo igrači iz Posušja - Ivan Petric, Pere Petric i Bernard Malenica koji je već ranije u prvom mjesecu postao prvak FBiH u kuglanju. U protekloj sezoni za KK Međugorje-Brotnjo Čitluk nastupali su još Dragan Mišetić, Ante Mišetić, Bono Šarac, Ivan Volarić i Žarko Bevanda, uz koje je u klubu registrirano još nekoliko juniora. Klub od ove sezone trenira i igra domaće utakmice u kuglani u Posušju, a za novog predsjednika kluba Ivana Petrica i uvjete kakvi ih dočekuju u Posušju imaju samo riječi hvale.

Naime, KK Međugoje-Brotnjo Čitluk kuglanu u Posušju za treninge i utakmice koristi besplatno, a Korać za portal Čitluk.ba ističe da Posušani obožavaju kuglanje i da se jako trude kako bi osigurali sve potrebne uvijete za premijerligašku ekipu.

Posušje.net/Čitluk.ba