Poraz Čilića u Pekingu

Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, tenis, tenis, Marin Čilić, ATP turnir, Marin Čilić, masters
Berdych je slavio i po treći puta u četvrtom međusobnom srazu s Čilićem, koji je u Pekingu bio nadomak šestom osvojenom turniru u karijeri. Ipak, do šestoga naslova došao je Berdych, a Čilić će žaliti za dvije "break-lopte" kod rezultata 4:4 u drugom setu. Čilić je prvi set dobio s 6:3 zahvaljujući "breaku" već u drugom gemu, a u drugom setu je Berdych poveo s 4:1, Međugorac sve nadoknadio sve to kobne, osme igre u kojoj je Čeh s dva servisa spasio lopte z obrat, a onda odmah u sljedećem gemu oduzeo Čilićev servis za poravnanje u setovima. Odlučujući set Čilić je odigrao vrlo nervozno, Berdych mu je oduzeo servis kod 1:1 i s pet uzastopnih gemova došao do naslova. U cijelom dvoboju čeh je nemilosrdno kažnjavao sve Čilićeve pogreške na servisu, iskoristivši četiri od pet ponuđenih lopti za obrat.

Čilić je ostao na pet naslova (New Haven 2008, Zagreb 2009, 2010, Chenai 2009, 2010) u svom jedanaestom ATP finalu i još čeka na prvu turnirsku pobjedu ove sezone.

Fena