Pogledajte tučnjavu kakvu Rusija nikada nije vidjela

Rusija, hokej na ledu
To je prvi, povijesni slučaj prekida dvoboja u Rusiji, a da na ledu neće biti puno hokeja vidjelo se već na zagrijavanju kada je igrač Vityaza Darcy Verot pakom namjerno pogodio Lassea Kukkonena.



Prvi je u obračun s protivnikom Verotom krenuo isprovocirani Jaromir Jagr što je uzrokovalo prvu masovnu tučnjavu koja je, pokazat će se, bila samo uvod u glavnu borbu večeri.

Samo sedam sekundi nakon završetka prvog šaketanja, počelo je novo u kojem je kaznu igre zaradilo novih 19 igrača i sucima nije preostalo ništa drugo nego da se i oni pokupe s leda.



Vodstvo KHL lige je u nedjelju nakon sedmosatnog zasjedanja odlučilo da je za incident kriv domaćin Vityaz Čehov, koji je upozoren da će biti izbačen iz lige ako ponovi ovakve scene te mu je određena kazna od 130 tisuća dolara, dok su gosti iz Omska dobili četiri puta manju novčanu kaznu.

Zanimljivo, ruski mediji tvrde da je jedan igrač Vityaza priznao kako je incident planiran, ali su vjerovali da tučnjava neće prerasti okvire 'jedan na jedan'.

"Ako si žestok igrač, moraš poštovati kodeks časti. Igrači su se tukli oko nas, a ja sam držao Verota. U jednom trenutku mi je rekao 'to je to, pobijedili smo' i ja sam ga pustio, a koju sekundu kasnije me udario u lice i zato sam pao. On je kukavica. Ja nemam problema s razbijačima, nagledao sam ih se u NHL-u i to su sve dobri momci. Plaćeni su da se mlate, ali to čine pošteno. Kada sudac prekine tučnjavu, to je to. Takva su pravila igre, no naš protivnik ih nije poštovao", izjavio je Jagr.

Net.hr