Plivački klub Zrinjski osvojio 19 odličja

plivanje
... koji se 16. i 17. lipnja održavao u Trebinju. Osvojili su 19 odličja, osam zlatnih, šest srebrenih i 5 brončanih.

Brojne medalje

Na natjecanju je tako sudjelovalo preko 200 plivača iz 14 klubova iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Akademski plivački klub "Zrinjski" nastupio je ukupno s 36 plivača od kojih su neki osvojili odličja, dok su drugi poboljšali svoja vremena plivanja.

Svakodnevni treninzi ovog plivačkog kluba još jednom su urodili plodom. Naime, 9 plivača pokazalo je sav svoj trud te su ponijeli odličja s natjecanja. Plivači koji su osvojili medalje su: Ivan Vrljić koji je osvojio četiri zlatna odličja, Marijan-Maro Zovko koji je osvojio dva zlatna te dva srebrena modličja, Barbara Buljan koja je osvojila jedno zlatno, jedno srebreno i jedno brončano odličje, Petar Lasta koji je osvojio jedno zlatno te dva srebrena odličja, Ivan Zovko koji je osvojio jedno zlatno, jedno srebreno te dva brončane odličja, Luka Kopilaš s osvojenom jedno srebreno i jedno brončano odličje, Antonio Puljić s osvojenim srebrenim odličjem te Andrej Alilović i Nikša Alilović s osvojenim zlatnim odličjem.

Svi oni, osim odličja koje su ponijeli sa sobom, također su pokazali poboljšanje svojih vremena u plivanju s čime su jako zadovoljni njihovi treneri.

- Plivači su uistinu dali sve od sebe i to se vidjelo na njihovim rezultatima s kojima smo uistinu zadovoljni, kazao je Žarko Vrljić, tajnik Akademskog plivačkog kluba "Zrinjski" koji je zadovoljan uspjehom plivača i njihovim trudom kojeg ulažu na svim natjecanjima. Tako nastavljaju i daljnje planove i projekte, a pripremaju se i za ostala natjecanja koja ih očekuju.

Tako će, osim natjecanja na kojima su sudjelovali, Akademski plivački klub "Zrinjski" i Univerzalna sportska škola "Sport talent" uskoro organizirati ljetnu obuku za neplivače za djecu i mladež.

Nastavak aktivnosti

- Otvaranjem ljetne škole želimo svima ustupiti mogućnost plivanja i bavljenje s tim sportom rekreativno, kazao je Vrljić. Polaznici će tako imati priliku svladati osnovne elemente plivanja, što će kroz igru i druženje s trenerima i međusobno druženje pridonijeti pravilnom psihofizičkom razvoju i zdravlju djece.

- Početak škole plivanja je od 1. srpnja i odvijat će se tijekom cijelog ljeta na gradskom bazenu u Mostaru pod vodstvom trenera koji će podučavati sve zainteresirane, kazao je Vrljić.

Nadaju se kako će veliki broj sudionika sudjelovati u ovoj školi te da će djeca koja žele nastaviti s plivanjem nakon određenog vremena moći biti priključena samom Akademskom plivačkom klubu "Zrinjski".

Izvor: Dnevni-list.ba