PBZ Zagreb Indoors: Samo još Dodig u igri

Ivan Dodig
Prvog nositelja PBZ Zagreb Inndorsa, Ivu Karlovića sa 3:6, 7:6 (5), 7:6 (7) svladao je Marcos Baghdatis nakon dva sata provedena na terenu, i to nakon što je Karlović kod 6-5 u tie-breaku trećeg seta imao meč loptu. Bio je ovo treći međusobni ogled Cipranina i Karlovića, te drugi poraz našeg tenisača.

Karlović je protiv Baghdatisa imao 26 as servisa, ali ni to nije bilo dovoljno. Bio je to meč u kojem su ukupno bile samo dvije prilike za "break" (Karlović je svoju iskoristio kod 3:2 u prvom setu, Baghdatis svoju propustio kod 2:1 u drugom), pa je odluka svedena na to tko će bolje odigrati tie-break. Baghdatisu je pripao prvi unatoč zaostatku 1-3, a i u drugom je Karlović krenuo bolje, vodstvom 2-0. Prvi je do meč lopte stigao Cipranin (pri 6-5), što je Karlović poništio asom, onda je svoju priliku za ulazak u četvrtfinale (pri 7-6) imao hrvatski tenisač, no na kraju se ipak radovao Baghdatis.

"Nije lako nositi se s ovakvim porazom. Očekivao sam više. Nisam igrao loše, imao sam meč loptu... Baghdatis je radio dosta pritiska na linijske i glavnog suca i uspio postići da u odlučujućim trenucima donesu odluke za njega", rekao je Karlović za službene stranice turnira.

Baghdatis, osvajač Zagreba 2008. godine, bio je - očekivano - vrlo zadovoljan.
"Bio sam svježiji nego dan ranije, ali protiv Ive nema mnogo izmjena, tako da se ni ne stigneš umoriti. Moraš biti eksplozivan", rekao je Baghdatis, a na pitanje koliko je teško igrati protiv tenisača koji tako dobro servira i još ima 83% ubačaja prvog servisa dodao je: "Vrlo teško. Čak i za igrače s najboljim reternom, kao što je Novak Đoković. Ključno je bilo što sam promijenio poziciju primanja servisa a time i način njegova serviranja."

Baghdatis će u četvrtfinalu igrati protiv Rusa Mihaila Južnog.