Oživili širokobriješki "pingićari"

Nema novca

-Razlog prestanka rada je klasika - nestašica novca, ali i loša organizacija rada, što je opet vezano za financije. Dok je klub radio, bilo je i rezultata i nadarenih mladih igrača, od kojih su se očekivali još veći uspjesi. Onda je nastupila "tama", koju je prije pola godine odlučila razbiti skupina stolnotenisačkih entuzijasta. Uz pomoć predsjednika Vlade Županije Zapadno hercegovačke Zdenka Ćosića dobili smo i uredili prostorije za rad kluba u prostoru Duhanske stanice, rekao nam je Dario Brekalo, jedan od aktivista kluba koji ima niz planova:

-Za početak, nabavili smo tri stola, pokušavamo nabaviti još tri, na posudbu ili da nam ih tko daruje... Dijelom ćemo se financirati od članarine, dijelom od sponzora, kojih još uvijek nemamo.

Imamo planova, zatražit ćemo novčanu pomoć iz E fondova, te od Olimpijskoga odbora, zatim se uključiti i u ligaška natjecanja, kaže Damir Galić (22 godine), u "prvom mandatu" rada kluba uspješan igrač i osvajač medalja na brojnim natjecanjima diljem BiH, koji će biti trener mladih širokobrijeških stolnotenisača:

Nadarenih ne nedostaje

-Već radim s tridesetak dječaka, nadam se kako će ih uskoro biti više od pedeset. Nadarenih ne nedostaje, siguran sam kako će se od te djece "istesati" niz dobrih pojedinaca, kaže Galić, koji je uz trenerski rad u klubu katica za sve...

-Valjda sam dovoljno kvalitetan trener za početnike. Pokušat ću im prenijeti svoje znanje. Vidim da djeca lako upijaju savjete i napredak je već očit, rekao nam je Galić.

Izvor: Vecernji.ba