Otvara se teniska akademija u Međugorju, Goran Ivanišević jedan od trenera ?!

Humanitarna akcija, Goran Ivanišević, Davis cup, tenis, Međugorje, Goran Ivanišević, Marin Čilić, Goran Ivanišević, UAE Royals, Međunarodna teniska premijer liga, tenis, tenis, Goran Ivanišević, povijest, Goran Ivanišević, tenis, Goran Ivanišević, tenis, Goran Ivanišević, Kuća slavnih
Sportski tjednik MAX otkrio je da se u Međugorju sprema veliki projekt, otvaranje teniske akademije. Kada su mi pričali, nisam vjerovao da mjesto koje je tenisu dalo Marina Čilića i Ivana Dodiga ima samo nekoliko tisuća stanovnika - kazao nam je nedavno Martin Stepanek, trener Ivana Dodiga koji je s njim trenirao u Međugorju.

I zaista, međugorski teniski fenomen teško je objašnjiv. Nije Stepanek jedini koji nije povjerovao dok nije vidio.

U početku su im se svi smijali

Prije više od 20 godina teniski entuzijasti Žarko i Tomislav Dodig, Ivanovi otac i stric, krenuli su u gradnju prvog teniskog zemljanog terena u Međugorju. Naravno, dočekani su uz podsmijeh. U to vrijeme svi su gradili apartmane. To se činio kao unosniji biznis. Dugoročno, tenis se ipak pokazao boljom investicijom.

- Drugi su ulagali u hotele, mi u djecu - kažu oni danas.

Žarko je direktor Tenis kluba Međugorje. U upravi su još i Čilićev otac Zdenko i brat Vinko, otac Ivana Dodiga Tomislav i brat Mladen. Svi oni žive s tenisom i za tenis. Rijetko gdje se može pronaći toliko teniskih entuzijasta, trenera, igrača... na jednome mjestu. I glavni trener u klubu je iz teniske obitelji Dodig. Ivanov stariji brat Željko. Nakon teniske ekspanzije, u Hercegovini je sve splasnulo, ali ne i međugorski tenis. Dok mnogi misle kako su na vrhuncu, oni se tek pripremaju za velike stvari.

- Gledali smo puno dalje od drugih - kazao nam je Željko Dodig i otkrio planove o gradnji teniske akademije u Međugorju. Planovi su tek u začetku, ali ovi ljudi ne odustaju. Ističu Božju pomoć na svome putu i idu do kraja. Uvijek.

- Za općinu Čitluk izrađen je novi prostorni plan, u tijeku je javna rasprava, predali smo zahtjev za zemljište. Već imamo i projekt i plan gradnje, ali osnova je donošenje novog prostornog plana, nadam se da će i to uskoro biti usvojeno - govori nam Željko Dodig o planovima za novi teniski uzlet Međugorja.

O potpori Marina Čilića i Ivana Dodiga ne treba ni govoriti, no i Goran Ivanišević oduševio se tom idejom i spreman je pridružiti se teniskim entuzijastima u Međugorju, nakon što u Hrvatskom teniskom savezu nisu prepoznali njegove ideje.

I sam Goran ranije je dolazio u Međugorje, kao hodočasnik, a tada je kazao i kako je Međugorje umnogome promijenilo njegov život. Taj tenisač puno je pridonio i popularizaciji tenisa odigravši ekshibicijski humanitarni susret s Thomasom Musterom. Te 1997. godine njih dvojica bili su među najboljim tenisačima svijeta.

- Razgovarali smo s Goranom, ali nismo još ništa konkretno dogovorili. Kazao je kako je to odlična ideja te da mu se jako sviđa i spreman je priključiti nam se u ovom projektu - otkrio nam je Željko Dodig.