FOTO  Orka uspješna u Splitu

pk orka, Split

...Grand prix miting "Mali mornar" koji se održao u Splitu 18.i 19.6.

„Orku" su na ovom mitingu predstavljali: Leopold Dankić, Bakir Hadzimahović, Farik Repeša, Danis Harmandić, Đani Morić, Luka Zovko, Nika Vrljić, Lana Pudar i Lucija Jakovljević, koji su otplivali odlične trke i popravili gotovo sva prijavljena vremena.Osvojeno je ukupno pet medalja, oboren jedan državni rekord i osvojen je pehar za najbolju plivačicu mitinga.

Osvajači medalja su:
- Lana Pudar; 100m delfin, ZLATO, 200m delfin ZLATO, 100m leđno ZLATO, 200m leđno ZLATO.,
- Farik Repeša; 100m delfin BRONCA.

Lana Pudar je u disciplini 100m delfin postavila novi drzavni rekord u vremenu 1:14.51, popravivši svoj vlastiti rekord koji je nedavno postavila u Rijeci za cak 2.74. sekunde. Također, Lana je osvojila i pehar za najbolju plivačicu ovog veoma jakog mitinga. Ostali plivači su i osvojili nekoliko četvrtih mjesta, značajno popravili skoro sva svoja vremena i pokazali da se s pravom u narednom periodu od njih tek očekuju dobri rezultati.

Već narednog vikenda, odnosno u petak 24.6., trideset plivača Kluba vodenih sportova „Orka" putuje u Dubrovnik na sedmodnevne ljetne pripreme za predstojeća državna prvenstva u svim kategorijama, a potom će nastupiti na otvorenom prvenstvu Crne Gore u Podgorici, koje će se održati 2. i 3. 7.

Također, Anida Mahinić će kao članica reprezentacije Bosne i Hercegovine nastupiti na europskom juniorskom prvenstvu, koje će se održati u Mađarskoj u terminu od 06. - 10.7. 2016.

Treninzi u školi plivanja se održavaju u svojim redovnim terminima, a od 1.7. sa radom kreće i ljetna škola plivanja, sa mnogo novih sadržaja za sve polaznike „Orkine" škole plivanja.