FOTO  Održan Prvi državni tavla rejtng turnir Jablanica 2017

tavla, Jablanica

...upriličeno je svečano otvaranje prvog državnog rejting turnira u tavli . Načelnik Jablanice Salem Dedić prigodnim riječima pozdravio sve natjecatelje i goste ovog turnira i ujedno je iskoristio prigodu da se zahvali Tavla savezu BIH i njihovom predsedniku Osmanu Tralji, najstarijem tavlašu u Jablanici Enesu Hamzi i najperspektivnijem tavlašu Aidu Đelmo uručivši im prigodne poklone- drvorezbarene tavle.

Na prvom rejting turniru „Jablanica 2017" nastupio je veliki broj tavla klubova sa prostora BiH i prijavljeno je 116 natjecatelja .Na ovom turniru koji se smatra među jače turnire u BiH prvo mjesto osvojio je Farid Husići iz kluba Brezovo polje-Brčko drugo mjesto je pripalo Tariku Čeliku Bjelpopolac- Mostar,treće mjesto Ahmet Olovčić TK Vratnik Sarajevo,četvrto mjesto Budimir Kovačević TK Stari grad Mostar i peto mjesto Ahmet Omerović Bjelopoljac Mostar. Svi pomenuti igrači dobili su prigodne novčane nagrade i pehare.

Treba naglasiti da je paralelno sa turnirom u tavli novoizgrađenoj sportskoj dvorani ođržavao se 5. Međunarodni trurnir u stolnom tenisu uz učešće 130 natjecatelja  iz sedam zemalja. Turnir je organizirao Stolnoteniski klub Hasspin, uz pomoć Općine Jablanica i općinskog Športskog saveza