FOTO  Održan Mostar Open 14&Under 2015

tenis, Mostar, tk mostar

Ovo je turnir koji je već tradicija od 2000 godine i igra se po kalendaru Europske teniske asocijacije, (Tennis Europe)). Oko šezdeset igrača u ženskoj i muškoj konkurenciji, iz deset zemalja Europe i svijeta je pristupilo turniru. Osim iz naše zemlje, tu su bili predstavnici Srbije, Hrvatske, Rusije, Njemačke, Crne Gore, Slovenije, Italije, Austrije i Češke. Turnir se igrao osam dana i to dva dana kvalifikacija od nedjelje 24 svibnja do ponedjeljka 25 svibnja i šest dana glavnog turnira od 26 do 31.scibnja.

Djevojke su u ovaj turnir došle iz devet zemalja a najviše je bilo iz naše zemlje, 9, a slijedila je Crna Gora s 6 igračica. Najbolji rezultat od naših djevojaka je ostvarila Milica Bojić koja je osvojila drugo mjesto. U finalu je izgubila od Anje Drašković iz Crne gore.. Rezultat je bio 6/1 ; 3/6 i 6/3.

Djevojke su igrale i turnir parova. Pobjedile u cure u kombinaciji Crnogorka Drašković Anja i BiH predstavnica Bojić Milica. U finalu su bile bolje od Crnogorskog para Cvijetić Ana i Hot Edisa, rezultat 6/1 ; 6/1. Bosnu i Hercegovinu su zastupala još tri para djevojaka i sve su zaustavljene u drugom kolu.

Dječaci su došli iz šest zemalja a naši su opet bili najbrojniji, njih 16, a Hrvatska je na drugom mjestu s 7 predstavnika. Turnir je osvojio Mile Matić iz Ljubuškog, koji igra pod zastavom Hrvatske. On je u finalu savladao našeg igrača Luku Đurđevića rezultatom 1/6 ;6/3 ; 6/4 i tako se okitio duplom krunom-osvojio i turnir parova. Matić je u poluzavršnici eliminirao prvog nositelja, Crnogorca Marija Aleksića, dok je finalist Đurđević svladao Stipana Madžara iz Splita.

Juniori su odigrali i turnir parova a nastupilo je 12 parova. Najbolji su bili Hrvati, Grgo dujmović i Mile Matić. U finalu su bili bolji od također Hrvatskog para Madžar Stipan i Skejo Luka Anton. Rezultat je bio 6/1 ; 6/3 . B i H predstavnici na turniru parova, njih ukupno 7, su uglavnom ispali u drugom kolu , jedino su prvi nositelji, Đurđević Luka i Milaković Miloš došći u polu finale. Tu su ih zaustavili pobjednici Dujmović/Matić.. Konačno, možemo biti zadovoljni onim što su naši igrači postigli na ovom turniru. finale kod djevojaka pojedinačno, pobjeda kod djevojaka u igri parova, finale kod dječaka pojedinačno. To je dobar rezultat kad se uzme u obzir od kuda su sve i iz kako jakih teniskih nacija su došli igrači. turnir je protekao u sportskom ozračju i fer natjecanju a igrači i svi gosti su izrazili zadovoljstvo domaćinstvom i organizacijom turnira.