FOTO  Održan 1. Skijaški kup Sveučilišta u Mostaru

Na prvom studentskom skijaškom natjecanju Sveučilišta u Mostaru na skijalištu SRC Adria Ski Kupres nastupilo je 40 studenata,koji su branili boje svojih Fakulteta u disciplini veleslalom.Tehničku potporu natjecanju pružio je Ski savez Herceg Bosne i Društvo pedagoga Tjelesne i zdravstvene kulture Ljubuški.Stazu za natjecanje su postavili Zvonko Herceg, prof. i Ivan Jelić mag.cin. a predvozač je bila Danijela Kuna asistent na kolegiju Zimskih sportova.

Poredak nakon dvije vožnje u konkurenciji studentica i studenata

1. Gabrijela Bagarić 38,01 ( Pravni fakultet )
2. Ivana Protić 40,50 ( FPMOZ - Fizička kultura )
3. Martina Ivanković 46,51 ( FPMOZ - Fizička kultura )

1. Dario Kordić 33,51 ( Ekonomski fakultet )
2. Dražen Jović 35,40 ( Medicinski fakultet )
3. Stjepan Marković 36,75 (FPMOZ - Informatika)

Prvoplasiranim natjecateljima su medalje, prigodne diplome, i poklon bonove koje je osigurao generalni pokrovitelj Prima Sport ispred organizatora uručili dr.sc. Vjekoslav Šimunović i doc.dr.sc. Žarko Bilić.
Profesor Bilić je kao predsjednik Organizacijskog odbora "1. Skijaškog kupa Sveučilišta u Mostaru" naglasio kako su Sportska natjecanja sastavni dio studentskog života na Sveučilištima diljem svijeta, pa je i cilj projekta aktivirati studente i potaknuti ih na sportske aktivnosti tijekom studiranja. Uz zadovoljstvo odazivom studenata i važnost ovakvih natjecanja za Sveučilište u Mostaru realizacija projekta ne bi bila moguća bez potpore dekana dr.sc. Zorana Primorca i Studentskog zbora, kao i direktora SRC Adria Ski Tomislava Bagarića koji je ustupio jednu od staza za natjecanje. Nakon službenog programa i proglašenja pobjednika studenti su se nastavili družiti na skijama, nakon čega je uslijedio zajednički ručak i povratak za Mostar.