FOTO  Obitelj Zrinjski bogatija za još jednu titulu državnog prvaka

tavla klub Zrinjski

Sudjelovalo  je dvanaest ekipa ,koje su bile raspoređene u dvije skupine po šest klubova. Riječi dobrodošlice u Fojnicu, gostima su uputili predsjednik fojničkog Tavla kluba "Dževad Salčinović - Šajna" Osman Traljo ,te sekretar kluba Haris Balić.

Gostujućim ekipama dobrodošlicu je iskazao i načelnik općine Fojnica g. Sabahudin Klisura koji je istakao zadovoljstvo što može biti jedan od sponzora državnog prvenstva te da je uvijek i da će, ubuduće, nastaviti plodonosnu suradnju sa fojničkim tavla klubom.

Turnir je otvorenim proglasio g. Mirsad Mujić, generalni direktor BH Pošte koja je generalni sponzor ovoga državnog prvenstva. Poslije otvorenja turnira, pristupilo se žrijebanju grupa i prvom bacanju kockica. Da bi sve bilo regularno brinula se sudačka komisija na čelu sa Emirom Sulejmanovićem

.Nakon prvog dana grupne faze, plasman u knock-out fazu tj. u 1/4 finale osigurali su TK Sajna/ Fojnica - TK Jablanica i TK Iskra/Stolac - TK Vratnik/Sarajevo , dok su im se u polufinalu pridružili pobjednici skupina TK Zrinjski/Mostar i TK Brezovo Polje/Brčko .

Drugog dana turnira nakon svih odigranih mečeva ekipa TK Zrinjskog je bila ukupni pobijednik i ujedno šampion države.Za ekipu Zrinjskog nastupili su sledeći igraći Mladen Čizmić-Čizma,Slavko Lasić -Slavo,Marin Marić-Mara ,Vladimir Buntić-Kasper,Emir Zalihić-Zaliha,Vladimir Vladisavljević-Doda i kapiten Draženko Vučina-Džaka. Džaka nam je rekao da je ovu ekipu krasilo zajedništvo i da su baš kao ekipa odigrali ovaj turnir i donijeli titulu u Mostar.Zamolio nas je da baš ostanu nadimci igrača jer je Mostar poznat po nadimcima i tavli. Na kraju se zahvalio organizatoru turnira TK Šajina/Fojnica i Tavla savezu BIH na uspiješnoj oganizaciji i gostoprimstvu.