Novak Đoković operirao lakat

Novak Đoković, Roger Federer, Novak Đoković, Novak Đoković, Novak Đoković, Novak Đoković, Stanislas Wawrinka, Novak Đoković, odluka, Boris Becker, Boris Becker, Novak Đoković, Novak Đoković, tenis, Novak Đoković, Hrvatska
... Facebook i Instagram.

"Hej momci, dugujem vam vijesti o mom oporavku. Nosio sam ovu povredu u posljednje dvije godine, a tijekom ovog vremena vidio sam se sa mnogo doktora. Istina je da je bilo mnogo različitih mišljenja, različitih dijagnoza, različitih sugestija... Nije mi bilo lako izabrati koji način da idem i što da radim. Prošle sezone sam uzeo šest mjeseci odmora u nadi da ću se vratiti u potpunosti oporavljen, ali nažalost i dalje osjećam bol. Nedostajalo mi je nadmetanje, to je u mojoj krvi i morao sam da pokušam na AO", objavio je Đoković na Instagramu.

U objavama na društvenim mrežama Đoković nije naveo koliko će ovaj put pauzirati, istakavši da očekuje potpuni oporavak.

Nakon eliminacije u osmini finala Australian opena, Đoković je najavio novu pauzu, ali nije bilo jasno da li će opet samo da "odmara" ili će uraditi operaciju.

"U svakom slučaju, s mojim timom sam se dogovorio da ću pokušati različite metode nakon što završim u Australiji i prije nekoliko dana prihvatio sam da napravim malu medicinsku intervenciju. Izgleda da sam na dobrom putu do potpunog oporavka. Ovo je veliko putovanje, moram priznati. Mnogo učim i za to sam zahvalan. Uvijek sam se brinuo o svom tijelu i tražio najprirodnije načine za liječenje, a moje tijelo me je nagradilo sa nekoliko nevjerojatnih godina na ATP turu. Ja sam super pozitivan i uzbuđen da pratim svoj oporavak tako da mogu da se vratim na mjesto koje najviše volim. Teren. Obavještavat ću vas. Hvala na podršci", dodao je Đoković.