FOTO/VIDEO  Nikola Tomičić: Mislim da je vrijeme da napadnemo prvo mjesto

HFC Zrinjski pripreme

... naovi/stari šef struke Plemića je legenda hrvatskog futsala Nikola Tomičića koji je Zrinjski vodio u sezoni 2016/17.

Nikola Tomičić nakon kratkog razgovora sa svojim malonogometašima obratio se novinarima koji su u dvoranu na Bijeli Brijeg stigli u zavidnom broju.

"Htio bih zahvaliti Upravi kluba na povjerenju, i pojedinim igračima koji su inzistirali na mom povratku. Drago mi je da sam ovdje, da nije Mostar u pitanju i novi sustav natjecanja najvjerojatnije ja ne bih bio ovdje, kao i nekolicina igrača. Ovo je jedan veliki izazov za mene, za igrače i Upravu kluba", kazao je Nikola Tomičić, te dodao,

"Svaki početak je uvijek težak. Prije dvije godine bili su neki drugi igrači, i bili smo mlađi dvije godine nego danas. Više-manje poznajem sve igrače, napravili smo neka mjerenja i moj kondicijski trener nije zadovoljan. Imat ćemo neki mali sastanak i vidjeti o čemu se radi. Mislim da će to iz dana u dan ići na bolje. Imamo mjesec dana do početka prvenstva, i smatram da malo kaskamo za ostalima, jer su neke ekipe već prije 15-tak dana startale s pripremama".

Nikola Tomičić smatra da njegova momčad u narednoj sezoni može do povijesnog rezultata.

"Na Facebooku sam vidio napisano kako je Zrinjski prije dvije godine sa mnom na klupi igrao najljepši nogomet i ja želim da tako bude, ali da budemo i malo efikasniji. Deset godina je kluba, i mislim da je vrijeme da napadnemo prvo mjesto", kazao je Tomičić.

Zrinjski je za predstojeću sezonu doveo niz kvalitetnih pojačanja. Povratnici u klub su Josip Bošković, Ivan Ivanković i Josip Sesar, a u momčadi je Mile Zelenika, mladi i jako perspektivni futsal igrač.

Na početku sezone Tomičić neće moći računati na kapetana Ivana Drežnjak koji se ozlijedio ljetos u prometnoj nesreći, a Drežnjak je okupljenim novinarima rekao:

"Osjećam se puno bolje i očekujem povratak na teren za mjesec dana. Mislim da smo doveli 4-5 dobrih igrača, ali naše najveće pojačanje je povratak trenera Nikole Tomičića. On je najveći nogometni znalac koji me trenirao".

HFC Zrinjski započeo je s upisom u Futsal akademiju, a ista će službeno biti predstavljena 15. rujna. Za rad s mladim igračima zaduženi su licencirani treneri Goran Buhovac, Damir Mišić, Siniša Đurasović i Vladimir Vladisavljević koji će biti u stručnom stožeru seniorske ekipe kao pomoćnik Nikoli Tomičiću.