FOTO  Nikola Tomičić: Mi smo Zrinjski i u svakoj utakmici idemo na pobjedu!

HFC Zrinjski pripreme

Malonogometaši Zrinjskog tako će u posljednjem kolu na težak ispit u Gračanicu, kod momčadi Kaskade, koja je uvijek opasan protivnik na domaćem terenu uz veliku podršku s tribina.

HFC Zrinjski pod vodstvom Nikole Tomičića igra odličan futsal u ovoj sezoni, te se nalaze na drugom mjestu prvenstvene ljestvice uz samo bod zaostatka za gradskim rivalom ekipom Starog Grada, piše herca.com.hr.

Koliko u Zrinjskom mogu biti zaovoljni dosadašnjim dijelom sezone upitali smo splićanina na klupi Plaemića Nikolu Tomičića.

- Generalno moramo biti zadovoljni, na drugom smo mjestu prvenstvene ljestvice i izborili smo četvrtfinale kupa. Jedini žal ostaje za utakmicu u Brčkom, bez da imalo podcjenjuem momčad Beli Anđeo, smatram kako smo kvalitetnija ekipa od njih i da se ta utakmica morala pobjediti.

Kažimo nešto i o proteklom derbiju protiv Centra u kojemu ste osvojili tri velika i važna boda. Kako ste vi vidjeli utakmicu?

- Odlična utakmica! Mislim kako je brojna publika koja nas je došla podržati imala što za vidjeti. Naši igrači pokazali snagu i karakter i nakon početnog šoka smogli su snage da se vrate u utakmicu i osvoje tri velika boda koja su nam jako bitna, kaže Tomičić.

U posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva, putujete u Gračanicu kod momčadi Kaskade koja je uvijek opasna na svom terenu, što pak možemo očekivati od te utakmice?

- Jako teška i zahtjevna utkamica nas čeka. Kaskada je staro ima BH futsala i na svom terenu su iznimno opasni. U ekipi imaju odlične i iskusne igrače, posebno Milanovića koji je fantastičan igrač. Velika snaga im je i publika koja svaki puta napuni dvoranu bez obzira na protivnika. No, mi smo Zrinjski i u svakoj utakmici idemo na pobjedu. Dobro smo se pripremili za utakmicu i nadam se kako ćemo uspjeti doći do bodova.

Možemo li kazati kako je ove godine Premijer liga doista neizvjesna i nikada izjednačenija, velika je gužva u vrhu prvenstvene ljestvice?

- Slažem se s vama. Mislim da je liga neizvjesnija nego ikada i nitko unaprijed ne može upisati bodove ni u jednom susretu. Pa pogledajte samo gornji dom ljestvice; Stari Grad, Zrinjski, Centar, Brotnjo, Kaskada, Salines, sve odlične ekipe. Jako mi je drago što BH futsal napreduje iz dana u dan.

Što bi u ovih osam kola ocijenili kao najveći dobitak za Plemiće?

- Možda zajedništvo među igračima. Vratila se i publika, gledaju domaće momke kako se bore za Zrinjski, ali moram pohvaliti i ove naše najmlađe igrače koji su jako dobro reagirali u svakoj prilici koju su dobili, oni će za budućnost biti naš najveći dobitak, zaključio je u razgovoru za Hercu trener Plemića Nikola Tomičić.