Nikola i Stojan Zelić novi prvaci BiH u štafetnom izbijanju

Zelići su, uz naslov prvaka BiH, izjednačili i državni rekord u ovoj disciplini s 49 pogodaka od 55 izbačaja! Isti učinak, također ove sezone, ali u momčadskom dijelu, ostvarila je kombinacija Gruda Žulj - Jurić.

Na državnom prvenstvu odrćanom u Ljubuškom posebice je blistao 16-godišnji Nikola Zelić koji je od 27 boća imao fantastičnih 26 pogodaka. Da nisu za "staro željezo" pokazali su odličnim nastupom boćari Radišića Željko Kužić i Marin Sabljić koji su na kraju završili drugi s 42 pogotka od 51 izbačaja. Treće mjesto osvojili su Mate Grubišić i Mate Nenadić iz posuške Bure, dok je četvrta kombinacija Dario Sorjčić/Stipe Barać iz mostarskog Ante Rozića.

Pojedinačno prvenstvo u štafetnom izbijanju imalo je i do sada najmlađeg sudionika 10-godišnjeg Matu Ćorluku (Grude), koji je u kombinaciji s, jedva nešto starijim, Dinkom Vrdoljakom pokazao da i na njih uskoro treba računati.

Prvenstvo BiH u najatraktivnijoj boćarskoj disciplini, brzinskom izbijanju, održano je u dvorani Biberon u Grudama.

Vrijedi izdvojiti da su čak sedmorica od 13 sudionika imala više od 30 pogodaka u prvoj seriji, što je izbornik Jakov Lončar doživio kao veliko ohrabrenje u pogledu budućnosti ovoga sporta, posebice discipline brzinsko izbijanje.

Dušan Musa | Večernji list