Neum domaćin velikog finala Jadranskih igara Bosne i Hercegovine

jadranske igre, Neum

..., gdje će se u srijedu 29. srpnja u organizaciji Općine Neum, Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije i agencije Adria events održati finale Jadranskih igara Bosne i Hercegovine.


Ova sportsko-zabavna manifestacija čija je osnova natjecanje između mjesta, gradova i općina osim u Hrvatskoj održava se u Sloveniji i Crnoj Gori, a ove godine prvi puta dolazi u Bosnu i Hercegovinu gdje će se održati službeno natjecanje na kojem će pobjednik ujedno postati i predstavnik Bosne i Hercegovine na Međunarodnom polufinalu u Rijeci. Šesta sezona Jadranskih igara traje ukupno 106 dana, a posjetit će 45 lokacija diljem regije. Sve završava s dva Međunarodna polufinala i Međunarodnim finalom, na kojima će nastupati ukupno 12 zemalja, čime će Jadranske igre poprimiti najveće razmjere otkako postoje.

Izuzetno nam je drago što Jadranske igre dolaze u Bosnu i Hercegovinu. Nakon prošlogodišnjeg debija bosanskohercegovačke ekipe na Međunarodnom finalu u Biogradu na Moru, želja nam je bila održati i službeno natjecanje u Bosni i Hercegovini. Neum je odlična lokacija za održavanje igara, jako smo zadovoljni što je došlo do suradnje te s nestrpljenjem iščekujemo Finale Bosne i Hercegovine Jadranskih igara 2015. koje je pred nama. - rekao je Miroslav Krzyk, autor projekta.

Igre u Neumu održat će se na Plivalištu Sunčana obala, a nastup je potvrdilo šest ekipa koje će se natjecati u disciplinama morska alka, mošarka, streličari, leteći vaterpolo, pršut te potezanje konopa. Natjecanje započinje u 19:30 sati, a ulaz za sve posjetitelje i navijače je besplatan.

Bit će interesantno vidjeti ekipe kako se snalaze u igrama i cijelom natjecanju, stoga ovim putem organizatori pozivaju sve ljude željne zabave i dobrog provoda da im se pridruže i postanu dio Jadranskih igara - zabave za sve generacije koja već šest sezona uveseljava na tisuće ljudi diljem regije!