Nakon dva odigrana kola Hrvatice su u FINALU !

turnir, Makarska
Prvo je "stradala" reprezentacija Turske, sa 16:6, a zatim BWMF Barcelona sa 9:12. Dvije slične utakmice, gdje se Hrvatska mučila na početku, da bi po izlasku iz druge četvrtine jednostavno dale gas i "preplivate" protivnice. U drugom susretu protiv BWMF Barcelone Latica je košarkaškim rječnikom "lipila banane" i zaključala vrata do kraja. Na takav način su uspjele okrenuti rezultat sa 6:5 na 9:12 ! Nadamo se da će do prvenstva u Rusiji biti na najvišoj razini te da će se kući vratiti sa zacrtanim rezultatom.

Za Hrvatsku su danas nastupale : Andrea Marić, Laura Virag, Filipa Petrić, Mojica Jereb, Magdalena Butić, Jelena Crnički, Dora Vujević, Dea Domazet, Nina Medić, Aurora Stipanov, Klaudija Stana Jurić, Latića Medveščak, Ana Goreta, Iva Rožić. Najviše pogodaka su postigle Dea Domazet i Jelena Butić po četiri, dok je sa druge strane za BWMF Barcelonu najraspoloženija bila Queralt Bertran Vidal sa 5 pogodaka.

Sutra je na rasporedu treće i odlučujuće kolo prije popodnevnog finala. Hrvatska je na prvom mjestu sa 6 bodova , a Slovačka i BWMF Barcelona sa po tri na drugom i trećem mjestu, dok je Turska posljednja sa nula bodova. Turska - BWMF Barcelona je na rasporedu u 11:00, dok je Hrvatska sa Slovačkom na rasporedu u 12:30. Popodnevno razigravanje za konačni plasman je na rasporedu u 18:00 za treće mjesto ( igraju 3. i 4. plasirane ekipe ) te finale u kojem Hrvatice dočekuju svog protivnika sa početkom u 19:00.

Nakon finalnog susreta uslijedit će ceremonija zatvaranja, gdje će se ekipama uručiti pehari , medalje, priznanja za osvojena mjesta, a to bi trebao uraditi i sam predsjednik saveza Perica Bukić.