Najavljeno je i osnivanje sportskog saveza Herceg Bosne, Ćorluka vodi udrugu

- Naš cilj bit će zbližavanje hrvatskog naroda u BiH kroz rekreaciju. Nekad je postojao i on se stopio u federalne sportske saveze i danas nema nikakvih ovlasti.

Uskoro i savez HB

Pokušat ćemo kroz Udrugu za sport i rekreaciju osnovati i sportski savez Herceg Bosne kako bi smo samostalno mogli voditi sportska natjecanja i imati svoje reprezentacije. Hvala svim onima koji su i prepoznali našu želju i rad te nam odlučili biti potpora, kazao je Marin Ćorluka, a potpora su im odlučili biti iz Hrvatskog narodnog sabora i Herceg Bosne.

Osnivačkoj skupštini bili su nazočni predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH dr. Dragan Ćović, predsjednik Hrvatske zajednice Herceg Bosne i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

- Drago mi je da imamo inicijativa kojima ćemo sami moći uređivati prostor na kojem živimo. Ovo je prilika da jedan segment života, sportski, uredimo po volji hrvatskog naroda. Ovom borbom trebamo dati i primjer drugima koji nisu sačuvali segment jednakopravnosti. U NS-u BiH smo pokazali kako sve možemo zaustaviti dok se ne uradi po našoj želji, kazao je Dragan Ćović.

Uspjeh se mjeri kroz sport

- Dobro je da se i kroz ovo učinci Hrvatskog narodnog sabora odmah vide. Hrvati su na sportskom polju respektabilni i treba objediniti sve dijelove BiH, kazao je Vlado Šoljić.

- Svaka se nacija najbolje poznaje kroz sport, i za to treba težiti da se tu uspije, kazao je Ljubo Bešlić.

Inače, sportski savez općina Posušje i Široki brijeg dali su potporu radu ove udruge, ali se još nisu uključili u nju.

Izvor: Večernji list