FOTO  Mostarske mažoretkinje uspješne na 14. Državnom prvenstvu

Mostarske mažoretkinje, mažoretkinje
Ove godine djevojke iz Mostara su malo je reći zablistale te svojim izvedbama i svima pokazale da se uistinu nalaze u vrhu mažoret plesa u Bosni i Hercegovini.

Na ovom prvenstvu su sudjelovali mažoret timovi iz 11 gradova i to iz : Gruda, Širokog Brijega, Prozor-Rama,Uskoplje, Kiseljaka, Stoca, Čapljine,Tomislavgrada,Novog Travnika,Busovače i Mostara.

Po pravilniku Saveza mažoretkinja Federacije BIH ( SMFBIH -a ) na državnom natjecanju mažoretkinja postoji 2 moguća rekvizita s kojim se natjecateljice natječu- pom poni i štapovi u 3 dobne skupine- kadeti, juniori i seniori , te osim toga postoji i ne formacijski natjecateljski program u juniorskom i seniorskom dobnom uzrastu.

Mostarske mažoretkinje su se ove godine natjecanje u 5 kategorija i to u formacijskim kategorijama kadeti pompon i juniori pom pon koje su osvojile srebrne medalje , zatim formacija junior štap - također srebrna medalja i u ne formacijskim disciplinama - solo junior pom pon( Merjem Topić) - zlatna medalja i duo junior pom pon( Ira Hot i Lea Alpeza )- srebrna medalja.

Pri samom ocjenjivanju jednog mažoret tima mnogo je toga što je potrebno uskladiti kako bi se koreografija ocijenila sa što boljim ocjenama- suci ocjenjuju umjetničku vrijednost koreografije, zatim tehničku izvedbu iste, rad sa rekvizitom- štapom ili pomponima tj njegovu težinu te na koncu svega i opći dojam koji je ostavljen prilikom cijele izvedbe.

To u prijevodu znači da je mnogo aspekata koji se moraju posložiti kako bi jedna koreografija dobila visoke ocjene pogotovu u formacijskom programu u kojem pleše 17 ili 21 djevojka koje moraju biti savršeno tehnički uvježbane .

Inače, Mostarske mažoretkinje su od samoga osnutaka Saveza čije smo i osnivačice ,davne 2000 godine uvijek nalazile u vrhu mažoret plesa te su bile nositeljice državnog zlata dugi niz godina.
Školovanje ostalih mažoret timova koji su s godinama učili vještine i u nekim kategorijama znale nas prestići nam je uvijek davalo još veći vjetar u leđa da „ne spavamo" te iako bi se titula prvaka često u zadnjih godina preselila u drugi grad nije nas omela da i dalje idemo samo naprijed.
Ove godine smo uistinu pokazale da smo bok uz bok sa konkurencijom i neke od ovih osvojenih medalja iako po sucima srebrne po mnogobrojnoj publici iz struke ali i sa strane publike su bile i više nego odlične.

Jedinstvo koje se ove godine osjetilo od strane cijele ekipe MM je bilo uistinu vidljivo- timski duh se osjetilo u svakom djeliću ovoga natjecanja.
Veliku podršku koja nam uistinu puno znači smo ove godine imale i od strane naših roditelja kao i od strane naših seniorki koje su nas ove godine vjerno bodrile sa tribina . Isto tako je bilo prelijepo osjetiti i podršku ne samo od Mostarskih navijača nego i od velikog broja ostatka dvorane koje nam je samo pružala čestitke na koncu natjecanja , a sretna lica naših malenih su nam bila najveća nagrada.

Isto tako svi oni koji žele vidjeti iz prve ruke nastupe naših djevojaka i njihov odlični nastup mogu pronaći snimku samih izvedbi na našoj službenoj fb stranici-https://www.facebook.com/MostarskeMazoretkinjeBosnaiHercegovina/

Što se tiče daljnjih planova ispred nas su sada brojne aktivnosti i putovanja.

Naime, ovoga proljeća i ljeta imamo ponude za 2 Europske turneje u Francusku, zatim tu je i odlazak u Hrvatsku na malo opuštenije nastupe , a za naše najmlađe čeka nas i zajedničko putovanje na more kao i još mnogi drugi zajednički nastupi kako u našem gradu tako i van granica BIH.

Isto tako htjeli bih i najaviti da ćemo zbog velikog broja zainteresiranih za mažoret ples u našem gradu imati i upis za nove članice koji će biti u idućem tjednu. Za sva pitanja nas slobodno možete kontaktirati na službenoj fb stanici-https://www.facebook.com/MostarskeMazoretkinjeBosnaiHercegovina/kao i na kontakt mob. 063 316 529.