FOTO  Mostarske emažoretkinje zasjale na Državnom prvenstvu mažoretkinja

Mostarske mažoretkinje, zrinjski mazoretkinje
...Federacije BIH koje se 02.05.2017.godine održalo u Kiseljaku te u naš Mostar donijele jednu zlatnu ,jednu srebrnu i jednu brončanu medalju.

Ove godine djevojke iz Mostara su malo je reći zablistale, te svojim izvedbama i samom pojavom plijenile pozornost na cijelom natjecanju .

Inače ,Mostarske mažoretkinje su osnivačice Saveza mažoretkinje Federacije BIH davne 2000 . godine te su od tada svake godine redovno sudjelovale na svim Državnim prvenstvima .

Na ovom prvenstvu su sudjelovali mažoret timovi iz 11 gradova i to iz : Gruda, Širokog Brijega, Prozor-Rama,Uskoplje, Kiseljaka, Stoca, Čapljine,Tomislavgrada,Novog Travnika,Busovače i Mostara

Mostarske mažoretkinje ove godine su se natjecale sa svoja 2 tima - kadeti ( rekvizit pom-pon ) i juniorkama ( rekvizit pom-pon i štap ), te sa dvjema neformacijama - junior duo pom-pon i junior duo štap.
Zlatnu medalju osvojile su naše juniorke duo pompon- Lea Aleza i Merjem Topić, formacije junior pompon ( formacija 21 plesačica ) okitile su se srebrnom medaljom ,a kadetići su osvojile brončanu medalju (formacija 21 plesačica ).
Četvrtoplasirane su nam bile naše juniorke sa štapom, te junior duo štap -Karla Mandić i Mia Milinković.

Pri samom ocjenjivanju jednog mažoret tima mnogo je toga što je potrebno uskladiti kako bi se koreografija ocijenila sa što boljim ocjenama- suci ocjenjuju umjetničku vrijednost koreografije, zatim tehničku izvedbu iste, rad sa rekvizitom- štapom ili pom-ponima tj njegovu težinu te na koncu svega i opći dojam koji je ostavljen prilikom cijele izvedbe.
To u prijevodu znači da je mnogo aspekata koji se moraju posložiti kako bi jedna koreografija dobila visoke ocjene pogotovu u formacijskom programu u kojem pleše 17 ili 21 djevojka koje moraju biti savršeno tehnički uvježbane.

Ove godine smo uistinu pokazale da smo oštra konkurencija i neke od ovih osvojenih medalja iako po sucima srebrne po mnogobrojnoj publici ali i od strane više konkurentskih timova i voditelja timova, bile su i više nego odlične, čak i za više odličje od dobivenog.

Iznenađenje koje je dodatno oduševilo sve prisutne od strane MM ekipe bile u i potpuno nove odore naših juniorki . Novi dizajn, nikad viđen, potpuno nov i osebujan stil, prihvaćeni su sa velikim oduševljenjem kako od strane publike tako i od same struke, konkurencije i voditelja timova. Ovim putem zahvaljujemo se Federalnom ministarstvu u kulture i sporta zahvaljujući kojima smo uspjeli obnoviti našu odoru kao i Nives Ćorić odnosno modnom studio „Nicca" na odličnoj izradi naših odora.

Isto tako svi oni koji žele vidjeti nastupe naših djevojaka i njihove odlične koreografije moći će pronaći snimke samih izvedbi na našoj službenoj fb stranici- Mostarske mažoretkinje, Bosna i Hercegovina.

Što se tiče daljnjih planova ispred nas su sada brojne aktivnosti i putovanja.

Prvi veliki nastup koji nas uskoro očekuje je Večernjakov pečat na kojem ćemo sa zadovoljstvom i ove godine zablistati, a koji je medijski jedan od najvažnijih događaja u godini kako u BiH,tako i u cijeloj regiji.
Osim toga, ovoga ljeta putujemo na veliku Europsku turneju u Francusku i Španjolsku , zatim nam slijedi odlazak u Hrvatsku na malo opušteniji nastup za naše kadetiće u 9 mjesecu , zajedničko putovanje na more kao i još mnogi drugi zajednički nastupi kako u našem gradu tako i van granica BIH.

Isto tako ćemo prije ljetnog raspusta imati i dane otvorenih vrata u Mostarskim mažoretkinjama,za sve one koje zanima kako je to biti mažoretkinja, naučiti stupati, zavrtjeti štapom ili plesati sa našim zlatnim pomponima. Za sva pitanja slobodno nas možete kontaktirati na službenoj fb stanici-Mostarske mažoretkinje, Bosna i hercegovina kao i na kontakt mob. 063 316 529.