Mostarac Petar Drežnjak osvojio zlato na prvenstvu Hrvatske: Ovo je izuzetna godina za mene

Petar Drežnjak, prvenstvo hrvatske

U Osijeku se 1.12.2019. godine održalo prvenstvo Hrvatske u tajlandskom boksu (muay thai) u organizaciji Kluba borilačkih sportova Hus iz Osijeka. Prvenstvo se održalo u dvorani Gradski vrt gdje je nastupilo 100 boraca iz 15 klubova među kojima i Mostarac Petar Drežnjak iz Muay thai kluba Hunter iz Mostara.

Petar Drežnjak je u kategoriji +91 kilogram uspješno obranio naslov prvaka od prošle godine. U finalu je pobijedio Mateja Bajamića predstavnika KTB Marjan iz Splita nokautom u prvoj rundi.

Petar je ovim osvojenim prvim mjestom potvrdio da je u sjajnoj formi još od Svjetskog prvenstva u Tajlandu gdje se također okitio zlatom te opravdao ulogu favorita koju su mu i sami organizatori prvenstva dodijelili. Osim osvojenog prvog mjesta Petar je proglašen i najboljim borcem prvenstva kao i najboljim u izvođenju Wai Kru (tradicionalni ritual prije borbe) koji se po novim pravilima IFMA (Svjetske Muay Thai organizacije) nastoji očuvati tradicija tajlandskog boksa kao plemenitog sporta.

Petar: „Ovo je izuzetna godina za mene. Prvo sam osvojio Svjetsko prvenstvo u Bangkoku, a sada i prvenstvo Hrvatske gdje sam kao favorit bio i pod malim pritiskom za osvajanje. Sve je prošlo super za mene i sada idem na lagani odmor gdje ću u krugu obitelji i prijatelja proslaviti ovu titulu. Hvala mojim trenerima Dariju Jurišiću (KTB Split, Split), Slavenu Planiniću (Slava MMA, Mostar) i Miri Velagiću (MTC Hunter, Mostar) te svima koji su pomogli u pripremama. Hvala i sponzorima Noćnim klubovima „Drugi način” i „Golden Cube” bez kojih odlazak na prvenstvo ne bi bio moguć.

Sljedeća godina donosi nove izazove za ovog mladog borca jer planira započeti karijeru u profesionalnom tajlandskom boksu pa mu ovim putem čestitamo i želimo što više uspjeha.