Mostar ima vrhunski sport, ali nema sportsku dvoranu

dodjela nagrada

Povod ovog teksta je sinoćnje dodjeljivanje nagrada za najbolje sportaše, sportašice i sportske ekipe u 2016. godini koje se održalo u prepunom Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Na ovoj dodjeli mnoštvo nagrada dobili su i sportaši iz Mostara. Za najuspješnijeg trenera u prošloj godini proglašen je Miroslav Klepić (karate - SKK Neretva). Nije ni čudo kad je trener Ivone Ćavar koja je u listopadu prošle godine osvojila brončanu medalju na Svjetskom karate prvenstvu. Ova medalja dobiva još više na značenju kada dodamo i zanimljiv podatak da je na narednim Olimpijskim igrama karate napokon dobilo priznanje i vodi se kao olimpijski sport. U Top 10 rezultata koje su sportaši iz BiH osvojili u protekloj godini u samom vrhu je ovo Ivonino treće mjesto.

Najuspješniji klub Bosne i Hercegovine u muškoj konkurenciji je HŠK Zrinjski koji je prošle godine osvojio svoju četvrtu titulu prvaka države, a trenutno je i prvoplasirana momčad lige. Nagradu ispred HŠK Zrinjski primio je glasnogovornik kluba Mario Pandža o čemu smo već javljali na našem portalu.

Nagrada za najuspješnije studente sportaše dobio je džudista Petar Zadro, član Judo kluba Borsa iz Mostara. Ovaj klub već godinama predstavlja Bosnu i Hercegovinu na jakim međunarodnim natjecanjima, a njegovi članovi nižu velike uspjehe na domaćoj i međunarodnoj sceni. Petar Zadro je u samom vrhu europskog juda, a ovu nagradu je dobio zbog vrhunskog rezultata kojega je postigao na europskim Univerzitetskim igrama. Također na ovim igrama vrhunski rezultat je postigla i karatašica Ivona Ćavar koja je također dobila nagradu.

Nagradu za sportske nade Bosne i Hercegovine dobio je HŠK Zrinjski, jer su juniori ovoga kluba u protekloj godini dominirali kod svojih uzrasta kao i njihove starije kolege. Juniori Zrinjskog su predstavljali BiH u europskim natjecanjima prošle godine.

Specijalno prizanje za popularizaciju i razvoj sporta dobili su i Damir Beljo (boks) i Vojo Višekruna (judo), a Specijalno priznanje za vrhunski rezultat dobila je i Amina Kajtaz (plivanje).

Zasigurno da bi rezultati bili mnogo veći da naši sportaši imaju bolje uvijete za rad. Kao što smo na početku teksta napisali "Mostar ima vrhunski sport, ali nema sportsku dvoranu". Nažalost još dosta generacija će sigurno proći ovim Mostarom, a dvoranu teško da ćemo uskoro vidjeti.

Proteklih dana pisali smo o mogući kreditima koji bi možda i pomogli da krene malo brži tempo radova na ovom objektu, koji se nalazi u centru grada. Poućeni dosadašnjim iskustvima skeptično možemo gledati u budućnost, ali na našu sreću vrhunske sportaše i sportašice već imamo.

HERCEGOVINA.info

Foto: Dnevni avaz