Mostar: Dobrodošli u grad dvoranskih prvaka i grad bez dvorane

Gradska dvorana

Radovi na sportskoj dvorani u Mostaru su stali jer nema novaca. Time se nastavlja više od trideset godina duga trakavica s izgradnjom sportske dvorane i još joj se ne nadzire kraj.

Kada će ova, za stanovnike Mostara i Hercegovine iznimno važna investicija biti dovršena može se samo nagađati. Na samom gradilištu već godinama stoji tek nekoliko radnih strojeva i par radnika koji obilaze gradilište.

Izgradnje famozne sportske dvorane, koju u Mostaru zbog dugogodišnjih praznih obećanja već odavno zovu dvorana zvana čežnja, ovih dana iznova je aktualizirana nakon velikih uspjeha košarkaša i rukometaša Zrinjskog.

Da se razumijemo gradnja je aktualizirana u medijima i među samim sportašima, dok odgovorni i dalje mudro šute. Na spomen izgradnje dvorane mnogim se u Mostaru digne kosa na glavi. Stizala su brojna obećanja, očekivalo se kako će dvorana biti izgrađena i kako će konačno sportaši u Mostaru imati uvjete za treniranje kakve imaju svi u bližem i daljem okruženju , no čini se kako će još Neretve kroz grad proteći dok se to ne dogodi.

Ljubav prema sportu preskače sve barijere, tako i u Mostaru nedostatak dvorane nije spriječio vrhunske rezultate klubova iz športske obitelji Zrinjski. Mostar se u svijetu dvoranskog sporta može pohvaliti velikanima kao što su Bojan Bogdanović, Igor i Ivan Karačić, Josip Sesar, Marino Marić...

Svi su svoje prve sportske korake napravili u gradu bez dvorane i to je podatak za rubriku vjerovali ili ne. U tu rubriku komotno možemo svrstati i ovogodišnju titulu prvaka BiH koji su osvojili košarkaši HKK Zrinjski. Upravo tako, vjerovali ili ne HKK Zrinjski je osvojio naslov u vrhunskom dvoranskom sportu u gradu koji nema adekvatnu sportsku dvoranu.

Ljestvica uspjeha postavljena je visoko i više nitko u Mostaru neće se zadovoljiti sa utješnim mjestima u premijerligaškim natjecanjima. Prije nekoliko dana na portalu smo imali priču o dva vrhunska sportaša. Priču o dva Vedrana. Priču o dvojici mladih ljudi koji vole svoj grad i klub u kome su napravili prve sportske korake poput već gore spomenutih svjetskih zvijezda.

Ta ljubav ih je vratila u rodni grad. Ta ljubav ih je vratila u stvarnost grada koji nema dvoranu, i ta ljubav je tom istom gradu donijela pokale pobjednika. U ovom gradu se djeca rađaju da budu pobjednici. Ovaj grad ima na stotine Vedrana koji čekaju svoju priliku da krenu stopama naša dva Vedrana. Za uspjeh im ne nedostaje ljubavi, želje i volje, ali im nedostaje prostora za treniranje i igranje.

Probudi se grade i osiguraj svojoj djeci normalne uvjete, ta ista djeca vratit će ti proslavljajući tvoje ime širom svijeta upravo kao što to rade Bojan, Igor , Marino i naša dva Vedrana kojima nisi omogućio uvjete dostojne njihovog renomea.

HERCEGOVINA.info