Mostar: Budni sanjamo dvoranu, ABA i SEHU Ligu

Gradska dvorana

Svijet ide krupnim koracima naprijed i ne nazire se kraj ogromnim otkrićima. Za to vrijeme jedan mali grad i dalje živi u vremenima kada se ova nova dostignuća nisu mogla vidjeti ni u najluđim snovima. Taj mali grad zove se Mostar. Ekonomsko, kulturno, političko i sportsko središte regije koja se zove Hercegovina.

Taj isti Mostar ni danas nema sportsku dvoranu, ali zato ima veoma uspješne sportske kolektive i pojedince koji su stekli svjetsku slavu.  Ove godine svjedoci smo ekspanzije dvoranskog sporta u Mostaru i radujemo se uspjesima košarkaša i rukometaša Zrinjskog.

Ova dva uspješna sportska kolektiva svoje utakmice igraju u školskoj dvorani i sretni smo što i ona postoji. Da nema te dvorane danas vjerojatno dvoranski sport u Mostaru ne bi ni postojao. Sada kada ipak postoji i kada košarkaši i rukometaši Zrinjskog pišu najljepše stranice u povijesti sporta svoga grada, ne možemo a ne sanjati sportsku dvoranu.

HKK Zrinjski je u ovoj sezoni ostvario najbolje rezultate u svojoj povijesti i tu Plemići ne namjeravaju stati. Ista stvar se može konstatirati za sjajnu generaciju mostarskih rukometaša koji prolijevaju zadnje kapi znoja za sveti dres koji nose.

Mostar i ovi sjajni sportaši zaslužili su za svoj rad i trud stepenicu više i sudjelovanje u regionalnim košarkaškim i rukometnim ligama.

Što se tiče sporta i kvalitete našim sportskim kolektivima jeste mjesto u tim natjecanjima. Dokazali su naši košarkaši i rukometaši da se mogu nositi sa svima. Redali su Plemići pobjede nad klubovima koji imaju višestruko veće proračune i puno bolje uvjete za treniranje i igranje utakmica. Za razliku od svojih protivnika koji imaju novac i sjajne uvjete naši košarjkaši i rukometaši  imaju veliko Plemićko  srce i još veću želju da proslave ime grada i kluba čije boje brane.

Mostarski klubovi danas imaju  veoma uspješne i ambiciozne uprave koje su i najzaslužnije za dobre rezultate u ovoj sezoni. Poznajući te mlade ljude željne dokazivanja znamo da je ovo samo početak stvaranja velikih klubova od kojih će drhtati bogati europski velikani. 

Danas bi ti vrijedni sportski radnici skupa sa svojim igračima, i svojim vjernim navijačima bili najsretniji da mogu bar imati normalne uvjete za treniranje i igranje utakmica. 

HKK Zrinjski i HMRK Zrinjski idu u nove pobjede proslavljajući barjak bijeli s lentom crvenom budni sanjajući sportsku dvoranu u svom gradu u kojoj će se igrati ABA i Seha Ligu.

HERCEGOVINA.info