Montanes u osmini finala bolji od uspavanog Čilića

Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, tenis, tenis, Marin Čilić, ATP turnir, Marin Čilić, masters

Čilića je u osmini finala pobijedio 29-godišnji Španjolac Albert Montanes, trenutno 32. na ATP ljestvici , 6-4, 6-4 nakon jednog sata i 36 minuta igre. Bio je to njihov prvi dvoboj.

Meč je dobro počeo za Čilića koji je prvi napravio break, ali je pri vodstvu 3-1 izgubio servis u kojem je imao 30-0. Montanes je u devetom gemu napravio još jedan break koji mu je osigurao servis za prvi set. Čilić je i tada imao dobru priliku, 15-40 i još jednu prednost, ali nije realizirao niti jednu od tri break prilike.

Nakon što je osvojio prvi set sa 6-4, Montanes je furiozno krenuo i u drugi, u kojem je poveo sa 4-0. Ukupno je osvojio sedam uzastopnih gemova. Čilić je držao servis za 1-4, Španjolac za 5-1, a Međugorac potom za 2-5. U osmom gemu je Marin napravio break, a u devetom je spasio 15-40, dvije vezane meč lopte. U tim trenucima je najbolji hrvatski tenisač napokon počeo igrati preciznije i čvršće lopte u izmjenama. Zadržao je servis za 4-5.

No, nažalost, prekasno se probudio. Montanes nije propustio priliku kada je drugi puta servirao za meč. Čilić je stigao do 30-30, ali je nakon toga napravio dvije neforsirane pogreške. Ukupno ih je u meču prikupio 35, previše za dva seta. Montanes ih je imao samo 16. Čilić je imao 15 izravnih poena, a Montanes 9.

No, i prije dvoboja se znalo da je Montanes tenisač koji neće ponuditi spektakl u napadačkom smislu, ali neće puno niti pokloniti. Znalo se da će sve ovisiti o raspoloženju Čilića, a ono nije bilo na dovoljno dobroj razini...

Španjolski tenisač, koji živi u Barceloni, umjesto tradicionalnog potpisa na kameru nakon meča, ispisao je poruku ''Forza Barça''.

Na istom terenu (Court Des Princes) će ''drugi čin'' španjolsko – hrvatskog obračuna odigrati David Ferrer i Ivan Ljubičić. Bit će to njihov šesti međusobni dvoboj u kojem će Ivan tražiti drugu pobjedu...

jutarnji.hr