FOTO/VIDEO  Mirko izgubio tehničkim nokautom u posljednjem meču u UFC-u

Mirko Filipović
Cro Cop se nije uspio oprostiti od UFC-a pobjedom. Roy Nelson slavio je u trećoj je rundi tehničkim nokautom i tako nanio hrvatskom borcu treći poraz zaredom po prvi put u karijeri. Nije to bila loša Mirkova borba na UFC 137 spektaklu, dao je sve od sebe, ali je protivnik jednostavno bio bolji, što je na kraju i sam priznao pred gledateljima u Mandalay Bay areni u Las Vegasu, piše dnevnik.hr.

Odmah je Nelson krenuo agresivno u meč. Taktika onih koji su dominirali protiv MMA legende u UFC-u bila je jednostavna - gurati ga prema nazad. Nelson je nakon nabijanja na ogradu uspio baciti Cro Copa na parter iako je Mirko mislio da Amerikanac neće odabrati tu taktiku.Iz tog napada se izvukao, a na kraju runde smo vidjeli i izmjenu udaraca u kojem je naš borac aperkatom dobro pogodio Nelsona.

U drugu je rundu Mirko ušao sjajno serijom udaraca u glavu i tijelo. Nelson je malo bio uzdrman, potekla je krv, ali on je poznat po čeličnoj bradi. Nakon toga je Mirko high-kickom pogodio Nelsona, no ni to nije bilo dovoljo. Pred kraj runde Nelson je opet došao u odličnu poziciju na tlu, a Mirka je od udaraca, doduše ne baš čistih i snažnih, spasilo zvono.

To je samo nagovijestilo ono što će se događati u posljednjoj rundi. Prvo je Nelsonu prošao jedan direkt, a onda je opet rušio hrvatskog borca koji je se na tlu nije mogao braniti licem okrenutim prema dolje. Bila je to nemoguća pozicija za braniti i sudac je prekinuo borbu nakon 90 sekundi u trećoj rundi.