Mihovec Rok i Dina Levačić pobjednici plivačkog maratona “Buško jezero 2011″

Josip Perić, Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, buško jezero, maraton, buško jezero, buško jezero, vodostaj, suša, peruča, jezero, led, buško jezero, BIH, Hrvatska, buško jezero
U disciplini 5000 metara prijavilo se 35 natjecatelja, a najbolja vrijeme kod muškaraca ostvario je Mihovec Rok iz PK Triglav - Kranj, drugi je bio Dražen Adžić iz KDP Donat Zadar, a treći Filip Erceg iz istog kluba.

U istoj disciplini od 8 natjecateljica najbrža je bila Dina Levačić iz KDP Split, drugo mjesto pripalo je Uli Kozinc iz PK Triglav Kranj, a treće Ani Čović, rekreativki iz BiH.

Na dionici od 600 metara nastupilo je ukupno 14 natjecatelja od kojih je 8 nastupilo u muškom, a 6 u ženskom natjecateljskom dijelu. Tri prvoplasirana u muškoj rekreativnoj plivačkoj disciplini su: Lovro Horvat, rekreativac iz Hrvatske, Hrvoje Ljubas iz Plivačkog kluba Mladost Zagreb i Ante Matan, rekreativac iz BiH.

Od plivačica najbolja vremena na 600 metara ostvarila je Ana Čović, rekreativka iz BiH, druga je bila Paola Horvat, rekreativka iz Hrvatske, s treća Viktorija Ivić iz Plivačkog kluba Novi Zagreb.

Organizator natjecanja bila je Udruga građana Dobri ljudi. Ove, kao ni prošle godine, promjenjivo vrijeme nije poslužilo organizatore. Tako su profesionalci nastupili u povoljnim vremenskim uvjetima, dok su se prilike promijenile za vrijeme utrke rekreativaca koji su nastupili po kiši.

Ovogodišnje natjecanje održano pod generalnim pokroviteljstvom predsjednika Federacije BiH Živka Budimira.

Fena