Metković u nedjelju na Baldekinu

futsal metkovic

Na ovosezonskoj drugoligaškoj premijeri Metkovci su tek u samom finišu utakmice doživjeli poraz od 1:4 od Ustanika i na taj način negativno ušli u novu sezonu. Nakon dvije sezone "lutanja" Metković je napokon okupio mladu momčad kojima je futsal želja i ljubav te ušao u novu sezonu sa mišlju da neopterećeno ostvari što bolji rezultat i da ponosno promovira svoj grad. Crnica je u prošlom kolu pobijedila svoju "crnu mačku" momčad Hajduka i tako pobjednički krenula u sezonu u kojoj traži potvrdu vrijednosti, ispit karaktera igrača i pobjednički gard od samog početka.

Protiv Hajduka Crnica je jurila na pogon Radmana, Vukičevića i Vukovića i uz pomoć ostalih to je bilo dovoljno za slavlje u debiju Robertina Jelovčića na klupi. Međutim, za neke veće stvari, pobjede u kontinuitetu i za način igre koji trener Jelovčić njeguje potrebno je da i ostali igrači dodatno podignu gas i pridruže se trojcu koji je vukao lokomotivu. U Crnici nema mjesta kritikama jer svi su svjesni da kolektiv uvijek ispliva, ali momčad teži savršenstvu i zato trener traži jednostavnost i maksimum iskorištenih mogućnosti od kadra s kojim raspolaže, a zasigurno postojeći kadar je odlična podloga za san koji ovaj klub želi ostvariti.

Jedan od najraspoloženijih igrača u prvom kolu sigurno je bio Josip Vukičević koji je uz dva pogotka bio ponajbolji pojedinac susreta. Vukičević se osvrnuo na sljedeću utakmicu protiv Metkovića: "O momčadi Metkovića ne znamo mnogo, ali svakog protivnika respektiramo, ali na Baldekinu nitko nema pravo razmišljati da će uzeti bodove. Ako mislimo ponoviti prošlogodišnji uspjeh bez obzira na protivnike doma moramo pobjeđivati. Uvjeren sam u kvalitetu svojih suigrača i trenera i mogu samo reći da se dobro trenira, da je momčad prava klapa te da nam to daje dodatni puls da svaku sljedeću utakmicu dajemo sve od sebe, maksimalno grizemo i pobjeđujemo."

Izvor: mnk-crnica.hr