Međugorski obračun pripao Čiliću

ATP Zagreb, tenis, Marin Čilić, Ivan Dodig, Marin Čilić, ATP Rotterdam ABN Amro, finale, Edouard Roger-Vasselin, francuz, Marin Čilić, tenis, ATP Miami, Marinko Matošević, Marin Čilić, tenis, tenis, London, masters, Ivan Dodig, Marin Čilić, hrvatski teniseri, tenis, Marin Čilić, Ivan Dodig, Borne Ćorić, zadar, Davis cup, Marin Čilić, Ivan Dodig, Marin Čilić, Andy Murray, Marin Čilić, tenis
Bio je to njihov peti međusobni dvoboj i treća pobjeda Čilića, kojega u sutrašnjem polufinalu čeka Nijemac Bjorn Phau, koji je u ranije odigranom četvrtfinalnom dvoboju pobijedio Izraelca Dudija Selu sa 6:4, 6:3. Čiliću je ovo ujedno 20. pobjeda na Zagreb Indoorsu.

Ključne breakove Čilić je radio na kraju oba seta. U prvome je poveo s 4:1, ali Dodig je uzvratio, iskoristio je 0:40 i došao na 4:4. Kad je servirao za tie-break, Dodig je ipak popustio i drugi put u setu je ispustio svoj početni udarac. U drugom setu prvi je breaknuo Marina Dodig, Čilić je odmah uzvratio, a kod vodstva 5:4 je lijepim forehandom iskoristio drugu break-loptu.

Dodig, četvrti nositelj u Zagrebu, u hrvatskom dvoboju osmine finala izbacio je Ivu Karlovića, a Čilić, postavljen za petog nositelja, svladao je Srbina Dušana Lajovića.

Čilić na kvalifikanta Phaua

Čilić će u polufinalu će igrati protiv njemačkog kvalifikanta Bjorna Phaua koji je u prvom četvrtfinalnom susretu svladao Izraelca Selu nakon sat i deset minuta igre te je šestom uzastopnom pobjedom na turniru ušao među četiri najbolja.

Phau (34) je prošao tri kola kvalifikacija, a na putu prema polufinalu svladao je našeg Antu Pavića, te drugog nositelja i pobjednika iz 2012. Rusa Mihaila Južnog. Nijemac ima najslabiji renking (358) od svih četvrtfinalista, a na ATP razini nije ulazio u glavni turnir čak deset mjeseci nakon poraza u trećem kolu Indian Wellsa prošle godine.

Preostali polufinalisti su Daniel Evans i Tommy Haas.

REZULTATI ČETVRTFINALA:

MARIN ČILIĆ (HRV/5) - IVAN DODIG (HRV/4) 7-5, 6-4
Bjoern Phau (Njem) - Dudi Sela (Izr) 6-4, 6-3
Tommy Haas (Njem/1) - Andrej Kuznjecov (Rus) 7-6, (6), 6-4
Daniel Evans (VB) - Philipp Kohlschreiber (Njem/3) 6-4, 2-6, 6-4