Marin je u četvrtfinalu Roland Garrosa, čeka ga jedan od najneugodnijih protivnika!

marin cilic
U prva dva seta Čilić je igrao odlično i činilo se da bi mogao dobiti meč tri seta. No, stvari su se promijenile i susret je završio nakon pet setova, odnosno 3 sata i 41 minute igre.

Čilić je odlično krenuo u meč i sa ranim "breakom" poveo je 3-0. No, Fognini je uspio uzvratiti, ali to nije uzdrmalo Čilića, koji je kod vodstva 5-4 po drugi puta oduzeo servis protivniku i tako dobio set.

Hrvatski tenisač je u drugom setu "pomeo" Talijana sa 6-1. Treba reći da se u tom setu Fognini žalio na ozljedu te je dobio medicinsku pomoć.

I kad je izgledalo da će Čilić zaključiti meč u tri seta, Fognini je neočekivano sa dva "breaka" uspio smanjiti na 1-2 u setovima. Talijan je sa odličnom igrom nastavio i u četvrtom setu, ali unatoč tome Čilić je kod vodstva 5-4 na servis protivnika imao meč-loptu. Nažalost, nije ju iskoristio, a Fognini je u tie-breaku poravnao na 2-2 u setovima.

U odlučujućem setu Čilić se je uspio pribrati, te je sa dva "breaka" drugu godinu zaredom izborio četvrtfinale u Parizu. Bio je ovo četvrti međusobni dvoboj Čilića i Fogninija, a hrvatski tenisač vodi sa 3-1 u pobjedama. Talijan je slavio u njihovu prvom dvoboju u Monte Carlu 2009. godine, a Čilić je dobio susrete u Umagu i Pekingu dvije godine kasnije.

Čilića u četvrtfinalu čeka Argentinac Juan Martin Del Potro, koji je izbacio Amerikanca Johna Isnera sa 6-4, 6-4, 6-4. Del Potro protiv Čilića vodi sa 10-2 u pobjedama. Na zemlji su igrali tri puta i uvijek je slavio Argentinac. Jedine pobjede Čilič je ostvario 2010. na Australian Openu i 2011. u Torontu.

Sportske novosti