Marin Čilić: "Uživam u tenisu, zbog toga napredujem"

Marin Čilić, Marin Čilić, Davis cup, Davis cup, Marin Čilić, čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, US Open, Marin Čilić, Davis cup, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, Zagreb Indoors, Marin Čilić, ATP ljestvica, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, umag, Marin Čilić, ATP, Marin Čilić, Zagreb Indoors, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, Wimbledon, tenis, Marin Čilić, Wimbledon, čestitka, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, čestitka, Marin Čilić, slavlje, Hercegovina, Marin Čilić, hercegovac, Hrvat, Marin Čilić, Međugorje, doček, Marko Perković Thompson, Goran Ivanišević, Marin Čilić, Marin Čilić, Novak Đoković, Marin Čilić, masters, London, Marin Čilić, Davis cup, Marin Čilić, Borna Ćorić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, BIH, Hrvatska zemlja
Za Sportnet.hr Marin govori o finalu Queen's Club turnira, povratku u Top 20 i očekivanjima za nastup u Umagu.

Piše: Tanja Vučić

Marine, tvoj komentar finala u Queen's Clubu?

"Finale u Queen'su je zbilja bilo jedno od neobičnijih završetaka turnira uopće. Bilo mi je dakako žao što je meč morao završiti na takav način. Navijači su htjeli nastavak igre, ceremonije gotovo da i nije bilo, pa je bio čudan osjećaj. Ali, opet sam na kraju bio sretan s cijelim tjednom i presretan što sam došao do svoje sedme titule."

Titula je najbolja najava za nadolazeći Wimbledon.

"U Wimbledonu protekle dvije sezone nisam briljirao tako da se nadam s ovakvom pripremom i dobrim tenisom iz Queen'sa, da će se i to promijeniti i da će mi uspjeh u Wimbledonu jednako ostati u sjećanju kao i pobjeda u Queen'su."

Vratio si se u Top 20. Ponovo igraš odličan tenis, izgledaš spreman za najviše domete.

"Priželjkivao sam dugo povratak u prvih 20 jer to olakšava sa ždrijebovima na grand slamovima i turnirima iz serije 1000 gdje u prvim kolima izbjegavate igrače iz prvih 16 na svijetu. Veseli me jer se nadam da bi mi i to moglo pomoći za nastup na Olimpijskim igrama. Forma u zadnja dva mjeseca je iz tjedna u tjedan sve bolja i to je ono što me najviše veseli. Uživam u tenisu, a to je sitnica koja mi je i pomogla da konstantno napredujem."

Što očekuješ u Umagu?

"Nadam se da mogu do naslova, iako će ove godine konkurencija biti jako teška. Veselim se turniru jer ove godine nisam mogao nastupati u Zagrebu, a volim igrati pred domaćom publikom i nadam se da ću ostvariti sjajan rezultat."