Marin Čilić: Sljedeću godinu želim završiti među prvih osam tenisača svijeta

tenis, Davis cup, Hrvatska zemlja, Srbija, tenis, Marin Čilić, Novak Đoković, Marin Čilić, tenis
... je bio rezultat ispod njegovih očekivanja. 'Želim završiti sljedeću godinu među prvih osam tenisača svijeta, vjerujem da je to dostižan cilj i da tamo pripadam,' izjavio je u utorak na konferenciji za medije u Zagrebu najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić najavljujući ambicije za novu tenisku sezonu koju će započeti na turniru u australskom Brisbaneu.

'Bio sam u igri za mjesto među prvom desetoricom, ali sam uz par pehova i par mečeva u kojima sam trebao pobijediti, završio na 13. mjestu. Zadovoljan sam rezultatima na Grand Slam turnirima, gdje sam opet bio u četvrtfinalu Wimbledona i u polufinalu US Opena. Moram popraviti rezultate u mečevima s igračima iz Top 10. To mi može donijeti veliki pomak,' izjavio je Marin Čilić te sa žaljenjem konstatirao da je sezona završila baš kad je počeo igrati najbolje.

'Igrački trebam popraviti servis koji nije bio tako ubojit kao u 2014. godini, što mi je posebno nedostajalo u mečevima s najboljim igračima svijeta. Moram poraditi na mentalnoj snazi, jer nisam bio dovoljno čvrst da iz tjedna u tjedan od sebe tražim bolje rezultate. Gubio sam mečeve od lošijih tenisača, gdje sam igrao osrednje, pa čak i ispod razine,' priznao je Čilić.

Čilić bolji od Đokovića!

Zahvaljujući sjajnom početku sezone Čilić je ove godine već zaradio 377,475 dolara te je po tome peti na ATP listi.

Ispred njega samo su Wawrinka (2,456.685), Nadal (1,3 mil. dolara), Berdych (977,433) i Federer (532,382).

Iza Marina su Murray na sedmom mjestu (312,259 dolara) te Đoković na 13. (242,811 dolara).

Brotnjo.info