Marin Čilić projurio kraj Berrera

Michael Berrer na papiru se činio ne baš najboljim izborom za Marina Čilića u prvom kolu Münchena, no na terenu je bilo posve drugačije. Potpuna kontrola Čilića od početka meča pa sve do kraja i samo u jednom dijelu drugog seta pojavila se mogućnost da Berrer zakomplicira meč. Srećom po Marina, odgovor je brzo stigao.

Berrer se u prvom setu nije dugo mogao nositi s Čilićevim pritiskom. U prvom gemu je Marin već došao nadomak break lopti, ostao je malo kratak, no kada je kod 2:2 dobio novu priliku, odmah ju je iskoristio.

Do kraja seta Marin je rutinski odradio posao i nije dozvolio Berreru uopće da mu zaprijeti.

Već na startu drugog seta Nijemac je ponovno pokleknuo. Čilić je napravio break za ranih 1:0. Vraćajući se na posljednjih nekoliko mečeva, ključno je bilo zadržati servis u sljedećem gemu i Čilić je uspio. Berrer je stigao do 0:30 da bi kod 30:30 imao i solidnu situaciju na mreži, ali nije to iskoristio. Kada je izgubio i sljedeći servis gem i Marin poveo s 3:0, činilo se kako je naš tenisač napravio veliki korak prema drugom kolu.

Međutim to je zemljana podloga i preokreti nisu rijetkost stoga se niti Berrer nije predavao. Vratio je jedan break, a zatim i stigao kod 3:2 do 15:30, ali Čilić se s dva odlična prva servisa izvukao te se spasio neugodnosti.

Stvari su se vrlo brzo vratile na svoje mjesto, umjesto da se Berrer vratio na 3:3 i posve zakomplicirao meč, Čilić je ponovno stigao do dvostrukog breaka te s 5:2 stigao nadomak prolaza. Na servisu za meč bio je miran i bez izgubljenog poena je stigao do 6:2.

U drugom kolu Čilića očekuje još jedan Nijemac. Igrat će protiv Simona Greula koji je jučer nadigrao bez problema Nicolasa Kiefera. Bit će to prvi njihov okršaj na ATP Touru dosad.

ATP München, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 1) - Michael Berrer (Njemačka) 6:4, 6:2.

sportnet.hr