Marin Čilić ostao bez polufinala na ATP Washington

Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, Davis cup, Marin Čilić, US Open, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić

Hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira u Washingtonu, njega je u četvrtfinalu svladao Rus Danil Medvedev sa 6-4, 7-6 (7) nakon sat i 35 minuta igre.

Bio je ovo prvi međusobni susret 30-godišnjeg Čilića i sedam godina mlađeg Medvedeva, koji trenutačno zauzima 10. mjesto na ATP ljestvici. Čilić je protiv Medvedeva odigrao odličan dvoboj, ali u ključnim trenucima ipak nije uspijevao odigrati najbolje te je ostao bez pobjede.

Tijekom čitavog susreta Medvedev je servirao vrhunski pa Čilić nije uspio osigurati niti jednu “break-loptu”, dok je Rus jedine svoje dvije šanse imao u petom gemu prvog eta te je iskoristio drugu za jedini “break” u susretu.

U “tie-breaku” drugog seta oba igrača s osvajala poene na svom početnom udarcu do 8-7 za Medvedeva, a tada je nakon jedne duže izmjee Čilić poslao jednu loptu u aut i izgubio dvoboj.

HINA