Marin Čilić nadigrao Miloša Raonića i osvojio turnir u Istanbulu

tenisač, ATP, Marin Čilić, Marin Čilić, Borna Ćorić, tenis, ATP, tenis, Marin Čilić, Marin Čilić, pomoć, Marin Čilić, Marin Čilić, rim, Marin Čilić, Marin Čilić, US Open
Čilić je u finalu imao najteži posao dosad, ali svejedno je slavio sa 7:6, 6:3...

Od Umaga 2012. godine Marin Čilić čekao je na titulu na zemljanoj podlozi. Tada je svladao Marcela Granollersa, a sljedeća titula stigla je ove godine u Istanbulu gdje je u finalu svladao prvog nositelja Miloša Raonića.

Ovo mu je ukupno 17. titula u karijeri i prva ove godine, posljednji put slavio je lani u Baselu gdje je u dva seta svladao Keija Nishikorija.

S Raonićem se ranije sastajao dva puta, prvi put slavio je u Valenciji 2011. godine, a godinu i pol kasnije poražen je u tri seta u Indian Wellsu.

Iako je Raonić bolje rangiran i ovdje bio postavljen za osmog nositelja, Marin je u finale ušao sa statusom favorita zbog prikazanog tijekom tjedna, ali i Raonićevih problema na ovoj podlozi te nedostatku mečeva zbog problema s ozljedom.

Čilić je taj status i opravdao, odigrao je još jedan dobar meč i na kraju zasluženo slavio. Iako je Raonić imao nešto prilika, Čilić je čvrsto držao svoj servis i nije dopustio niti jedan break tijekom dvoboja.

Prvi set otišao je na stranu Marina u tie-breaku. Raonić je svoju priliku prokockao u četvrtom gemu kada je propustio 15:40 i ukupno tri break lopte, Čilić se tu izvukao i kasnije odigrao vrlo dobar tie-break. Njega je Raonić otvorio s 2:1 pa je Marin nakon toga nanizao pet poena i mirno priveo set kraju.

U drugom setu Čilić je zaprijetio u drugom gemu kada je stigao do break lopte, a što nije napravio tada, napravio je dva gema kasnije kada oduzima Kanađaninu servis.

Odmah je Raonić imao veliku priliku za povratak, došao je do 0:40, ali četiri break lopte u tom gemu Čilić je spasio i nakon toga bez ikakvih problema dovršio posao i otišao do pobjede.

Slavio je Marin sa 7:6, 6:3 i pokazao dobru formu uoči drugog Grand Slam turnira sezone u Roland Garrosu. Naravno, u Pariz će doputovati po što bolji rezultat, ali za Marina tek kasnije kreću oni turniri na kojima se nada velikim bodovnim ulovima.

ATP Istanbul, finale:
Marin Čilić (Hrvatska, 8) - Miloš Raonić (Kanada, 6) 7:6(3), 6:3

sport.net.hr