Marin Čilić: Na startu godine imam puno prostora

...gdje je u zadnji trnutak prihvatio pozivnicu organizatora, dok će njegov sumještanin iz Međugorja Ivan Dodig nastupiti u katarskoj Dohi. U istoj su Dohi u kvalifikacijama ispala tri naša tenisača, Ivo Karlović, Nikola Mektić i Antonio Veić.

Čilić je već dva puta osvojio Chennai, 2009. i 2010. godine. No, na startu 2011. kada je pokušao još jednom obraniti titulu na indijskom turniru bolji od njega već u prvom kolu je bio Japanac Kei Nishikori, a na startu ove godine na izmaku turnir je propustio zbog ozljede. Sada je postavljen za trećeg nositelja i slobodan je u prvom kolu.
Važno dobro otvoriti godinu
- Teško mi je reći što očekujem od ovog turnira kad još ne znam ni protiv koga ću igrati. Na ovom sam turniru već imao dosta uspjeha, nadam se da ću i sada u Indiji dobro otvoriti godinu - kazao je Čilić.
Naš najbolji tenisač, trenutno 15. na ATP listi, čeka pobjednika dvoboja između nezgodnog Ukrajinac Sergija Stahovskija i nekog kvalifikanta.

- Teško je gledati puno unaprijed, meni je najvažnije da krenem s nekoliko dobrih mečeva, da uđem u udarac - kazao je Čilić.
U 2012. je Marin većinu bodova osvojio u drugom dijelu sezone, a na startu ne brani gotovo ništa, na Australian Openu nije ni nastupio...

- To mi daje mogućnost da napredujem - zaključio je Čilić.
Ivana Dodiga, pak, u prvom kolu Dohe čeka treći nositelj, Nijemac Philipp Kohlschreiber. U tri dosadašnja susreta Nijemac je pobijedio dvaput, no u zadnjem okršaju ove godine u Valenciji Dodig je teren napustio uzdignutih ruku.

Slobodna Dalmacija