Marin Čilić izgubio nakon četiri sata igre

Marin Čilić, Australian Open, tenis, Gilles Simon, ATP Monte Carlo, Marin Čilić, Stanislas Wawrinka, tenis
Hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u 3. kolo prvog ovogodišnjeg »grand slam« turnira sezone, Australian Opena u Melbourneu, bolji od njega je sa 4-6, 7-6 (4), 6-7 (5), 6-1, 6-2 bio Francuz Gilles Simon nakon četiri sata igre.

Bio je ovo četvrti međusobni dvoboj Čilića i Simona i četvrta pobjeda francuskog igrača.

Čilić je odlično krenuo u dvoboj, dobio je prvi set sa 6-4, te u drugom oduzeo servis Simonu za vodstvo 4-3. Kod 5-3 je imao priliku još jednim »breakom« doći do prednosti od 2-0 u setovima, ali nije ju iskoristio, da bi potom dvoboj bio prekinut zbog nevremena.

Uslijedila je dvosatna stanka, a po povratku na teren Čilića je potpuno izdala igra na njegov početni udarac. Izgubio je prvi gem nastavka u kojemu je servirao za 2-0 u setovima, u sljedećoj je igri uspio oduzeti servis Simonu, te izboriti još jedan servis za set. No, niti drugi put nije bio uspješan, a zatim je izgubio i »tie-break« pa je Simon uspio poravnati na 1-1 u setovima.

U trećem setu Čilić je poveo sa 5-0 i činilo se kako je na putu ka pobjedi, no uslijedio je nevjerojatan preokret. Simon je osvojio šest gemova zaredom i stigao do vodstva 6-5 i servisa za set. Ipak, Čilić je uspio napraviti »break«, poravnati na 6-6, a zatim dobiti »tie-break« i povesti sa 2-1 u setovima.

Nažalost, i u četvrtom setu nastavila se loša igra Čilića na svom početnom udarcu, izgubio je sva tri svoja servis-gema, te je Simon dobio tu dionicu igre sa 6-1.

Za Čilića je koban bio prvi gem petog seta kada je po čak sedmi put zaredom izgubio svoj servis, a taj zaostatak nije uspio nadoknaditi do kraja. Štoviše, još je jednom izgubio servis za 2-5.

Ispadanjem Čilića Hrvatska je ostala bez predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji na Australian Openu.

Hina