Marin Čilić: 'Ivanišević me uvjerio da moram biti psihički jak i vjerovati u svoju igru'

Marin Čilić, Marin Čilić, Davis cup, Davis cup, Marin Čilić, čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, US Open, Marin Čilić, Davis cup, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, Zagreb Indoors, Marin Čilić, ATP ljestvica, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, umag, Marin Čilić, ATP, Marin Čilić, Zagreb Indoors, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, Wimbledon, tenis, Marin Čilić, Wimbledon, čestitka, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, čestitka, Marin Čilić, slavlje, Hercegovina, Marin Čilić, hercegovac, Hrvat, Marin Čilić, Međugorje, doček, Marko Perković Thompson, Goran Ivanišević, Marin Čilić, Marin Čilić, Novak Đoković, Marin Čilić, masters, London, Marin Čilić, Davis cup, Marin Čilić, Borna Ćorić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, BIH, Hrvatska zemlja
Dvoboj je završio u 21 sat i 38 minuta po londonskom vremenu čime su Čilić i Berdych srušili rekord svih vremena po najkasnije završenom meču na neosvijetljenom terenu u Wimbledonu.

- Ušao sam u meč znajući da će biti jako teško i bio sam koncentriran od prvog poena. Uspio sam otvoriti meč na sjajan način, odigrao sam taktički odlično, bio sam vrlo agresivan, potezao sam kad je trebalo, servirao sam vrhunski. Pobijediti igrača kao što je Berdych u tri seta je doista veliki pothvat. I on je pokazao koliko vrijedi jer je mentalno bio na visokoj razini, pogotovo u trećem setu u kojem sam ga jako pritiskao. Imao sam veliki broj prilika na njegov servis, ali on nije popuštao i u ključnim bi trenucima radio sjajne poteze. Uspio sam zadržati hladnu glavu na kraju trećeg seta, napravio sam srećom i nekoliko odličnih poena u tie-breaku i došao do zbilja važne pobjede - prokomentirao je 29. igrač svijeta.

Čilić je treći put u karijeri došao do osmine finala na trećem Grand Slam turniru godine. U ponedjeljak će pokušati napraviti korak dalje protiv 42. tenisača svijeta, Francuza Jeremyja Chardyja, od kojeg je izgubio jedini dosadašnji meč, 2009. godine u Münchenu, na zemljanoj podlozi.

- Chardy je možda nepoznat publici jer nema toliko dobrih rezultata na konstantnoj razini, ali vrlo je neugodan igrač i potpuno drugačiji od svih protiv kojih sam igrao u prva tri meča. Četvrto je kolo, ulog je velik, moram biti potpuno spreman, ne smijem prepustiti ništa slučaju. U svakom sljedećem meču moram biti maksimalno koncentriran, odigrati što je bolje moguće. Nadam se da će od ponedjeljka sve ponovno funkcionirati na visokoj razini i da ću i uz malo sreće doći do te važne pobjede.

Čilić je mnoge impresionirao stabilnošću kakvu dosad nije često pokazivao.

- To je jedna od stvari na kojoj sam puno radio s Goranom Ivaniševićem. Razgovarao sam s njim i on mi je skretao pozornost na to da moram biti psihički jak i vjerovati u svoju igru jer je to jedini način za pobjede protiv najboljih igrača i za podizanje svoje razine tenisa. Protiv Berdycha sam pokazao sebi i mnogima da mogu igrati odličan tenis u tri seta i u meču visokog intenziteta protiv jednog od najneugodnijih igrača na travnatoj podlozi. Mislim da mogu očekivati velike stvari, ali moram biti pripremljen za svaki meč. Ušao sam u drugi tjedan, mečevi su sada iznimno teški i posebno psihički iscrpljujući, tako da se nadam da ću ponovno biti spreman.

sportske.jutarnji.hr