Marin Čilić ispao u četvrtfinalu Monaca i propustio iskoristiti otvoren ždrijeb

Marin Čilić završio je svoj nastup na masters turniru u Monacu. U četvrtfinalu porazio ga je Albert Ramos s 2:1 u setovima u meču koji je trajao 2 i pol sata.

Marinova igra bila je prepuna oscilacija, u prvom setu izgubio je lagano s 2:6, u drugom se uspio vratiti nakon zaostatka, spasiti servis za meč Ramosa i osvojiti 'tie break' pa je izgledalo kao da bi mogao potpuno preokrenuti meč, no od toga nije bilo ništa.

U trećem setu poveo je s 2:0 na početku i to je bilo sve od Marina Čilića, tada je rekao doviđenja. Izgubio je 6 gemova u nizu za ispadanje, a imao je vrlo lijepu priliku, otvorio mu se ždrijeb ispadanjem Murraya. Ponovno smo vidjeli igru prepunu nevjerojatnih oscilacija i pogrešaka od kojih Marin očito nikad neće potpuno odvojiti i mentalno odrasti.

Nastavak je ovo loših igara od početka sezone, nakon kratkog veselog razdoblja i pobjede nad Chardyem i Berdychom, Marin je ponovno razočarao. U polufinalu ga je mogao čekati Pouile ili Cuevas što bi značilo da bi mogao lako stići do finala, no od toga neće biti ništa.

Foto: Action Images | Tekst: Germanijak.hr

21.04.2017 u 14:15