Maja Jonjić: Odbojka je napokon našla svoje mjesto u Mostaru

SOK Mostar-Novi grad
Evo što o nastavku natjecanja, kao i o nadolazećem hercegovačkom derbiju za naš portal kaže Maja Jonjić.

Za nama je 8. odigranih kola u Superligi FBiH. Da li si zadovoljna ostvarenim?

Jako sam zadovoljna ostvarenim rezultatima do sada jer je to naš najbolji plasman polusezone u povijesti kluba. Ako ne računam ovaj poraz od Igmana koji se broji već u drugi dio sezone, nakon 7. kola imamo omjer od šest pobjeda i samo jedan poraz od trenutno prvog Goražda.

Prošlo kolo došao je malo neočekivan poraz na Ilidži. Da li se on mogao izbjeći?

Da, jako smo razočarani ovim porazom jer je malo nerealan rezultat od 3:0 protiv šesto-plasirane ekipe, ali razlog tome su svakako loše odrađeni treninzi prethodni tjedan, a i protivnik je bio jako motiviran i dobro su analizirali našu igru iz prethodnih utakmica i tako nas iznenadile.

Koliko na vašu igru utiče nedostatak termina za treniranje?

Upravo je to i bio razlog lošim treninzima prošli tjedan jer smo zbog Božićnog malonogometnog turnira bili uskraćeni za neke termine te smo morali trenirati u hladnoj dvorani Egipatskog sela, i sve se to odrazilo na ovakav rezultat.

Nekako preko noći odbojka se na velika vrata vratila u Mostar. U čemu je tajna?

Istina, odbojka je napokon našla svoje mjesto u Mostaru i u dvorani na Bijelom Brijegu i privlači sve veći broj posjetitelja na što smo iznimno ponosni jer je to i bio cilj. Razlog tomu je svakako potpora Studentskog centra, dobra organizacija i marketinški plan te svakako dobri rezultati koji su zaintrigirali mnoge da nas prate i budu nam podrška u nastavku sezone.

U zadnje vrijeme spominje se mogućnost prelaska u veći rang. Mogu li odbojkašice Mostara napraviti taj podvig?

Želja za većim rangom sigurno postoji, no još uvijek je rano pričati o mogućem ulasku u Premijer ligu, troškovi su puno veći, kao i uvjeti koji liga zahtjeva. U naredna dva kola ćemo znati naše mjesto na tablici te zajedno s Upravom kluba odlučiti hoćemo li prihvati poziv koji smo već dobili od Odbojkaškog saveza BiH što je sigurno i priznanje o kvaliteti naše ekipe.

Koliko tebi znači popora obitelji u bavljenju odbojkom?

Potpora obitelji je sigurno nešto što me drži u odbojci ovako dugo i puno mi znači što me roditelji prate na svakoj domaćoj utakmici, pa i na gostovanju ukoliko su u mogućnosti.

Slijedi hercegovački derbi. Tvoja prognoza?

Do sada smo svaki hercegovački derbi rješavali u svoju korist tako da sam jako nestrpljiva i jedva čekam da u nedjelju opravdamo drugo mjesto na tablici i iskupimo se za ovaj slučajni poraz na Ilidži.

Evo za kraj imaš priliku još jednom pozvati navijače da budu uz vas u nedjelju?

Ovo je ujedno i poziv svim našim vjernim navijačima da u nedjelju u 16:00h dođu na Bijeli Brijeg te nam budu podrška, ovaj put nećemo razočarat!

HERCEGOVINA.info