Lijepa Mostarka Amina Kajtaz dala intervju i fotografijama povećala temperaturu prvog dana godine

amina kajtaz
Lijepa 21-godišnja Mostarka morala je krenuti iz svog grada tražeći bolje uvjete rada, ali ciljevi su i dalje visoki. U intervjuu za Klix.ba Amina Kajtaz govori o godini koja je iza nas, o svojim planovima, razlozima odlaska u Zagreb i mnogim drugim temama.

- Godina koja je iza nas je bila veoma turbulentna. Mnogo se neočekivanih stvari i promjena dogodilo i sve je to nekako utjecalo na mene. Jako sam zadovoljna rezultatima koje sam ostvarila, pogotovo na Europskom prvenstvu u Danskoj gdje sam bila 23. i relativno blizu polufinala. Najviše sam zadovoljna činjenicom da sam prvi put u jutarnjim terminima isplivala dionicu sto metara delfin za manje od minute te je to potvrda rada s novim trenerom Lorencom Franičevićem - kazala nam je na početku razgovora Amina.

Nedavno je prešla u zagrebačku Mladost. - Prešla sam u Plivački klub Mladost u rujnu, tačnije prije dva i pol mjeseca. Za taj potez presudili su loši uvjeti u Mostaru i cjelokupna situacija u gradu. Nažalost, Mostar nema 50-metarski zatvoreni bazen. Mi smo bili zadovoljni i onim od dvadeset i pet metara, ali provodeći vrijeme u tom bazenu, sve više sam stagnirala, a osjećala sam da mogu puno više i bolje. Mislim da sam donijela ispravnu odluku, jer sam u H.A.P.K. Mladost dobila sve što mi je nedostajalo u Mostaru - rekla je Amina.

U Zagrebu se brzo snašla, kaže da je Zagreb veliki grad i puno uređeniji od ostalih gradova na Balkanu. Najviše vremena provodi u bazenu, ima tri treninga na dan, dva u vodi i jedan u teretani. Vikendom ima samo jedan slobodan dan, tada nađe vremena za sebe.

- Dolazim i u Mostar, ali jako rijetko, najčešće kada trebam polagati ispite, jer sam izvanredna studentica nutricionizma na Univerzitetu modernih znanosti. Roditelji više dolaze u Zagreb, nego što ja idem u Mostar, ali svaka slobodna prilika će biti iskorištena da posjetim svoj grad - kazala nam je.

Amina nam kaže kako nerado govori o ambicijama i izazovima za naredno razdoblje.

- Sportašica sam koja se maksimalno trudi na svakom treningu, a ne na natjecanju i čekam te dobre rezultate. Ne volim govoriti svoje ciljeve, iako sam ih davno sebi postavila i stremit ću im koliko god mogu. Jer u sportu, naročito u plivanju gdje odlučuju stotinke, nikad ne možete biti sigurni kako će se utrka odvijati i kakav će biti rezultat. Mnogo je čimbenika koji se trebaju posložiti u to malo vremena da se ispliva dobro vrijeme. Uvjerena sam da ću uz treniranje, iskustvo i mnogo sreće ostvariti svoj san - priznala nam je Kajtaz.

Kaže nam i kako je plivanje sport u kojem ne možete zaraditi novac, osim ako niste Michael Phelps i ne zarađujte od snimanja reklama.

- Ako je u drugim državama plivanje sport koji se toliko ne podržava, možete tek zamisliti kako je u Bosni i Hercegovini. Ima dobrih stvari u Plivačkom savezu BiH naravno, jer svi stariji plivači koji su trenirali znaju kako je bilo prije i znaju koliko se savez popravio i koliko je lakše u nekim situacijama. Svjesni smo da kao savez nemamo dovoljno sredstava, ali ipak se uvijek može bolje. Hrvatska i Srbija su nam pokazatelji da se može održavati taj sport i u ne baš najboljim uvjetima i bez mnogo novca - ocijenila je stanje u ovom sportu kod nas.

Kaže nam i kako je Mostar grad pun talentirane djece i svakako ima jako dobrih plivača.

Mlada talentirna bh. plivačica snimila je novogodišnje fotografije za Liscu te na ovaj način oslužbenila suradnju s poznatim brendom donjeg rublja i kupaćih kostima. Fotografije je radila Jelena Nišić, dok je za šminku bila zadužena Nejra Sijarić.