Kreće regionalna vaterpolska liga sa 16 klubova

Vaterpolo

Hrvatski vaterpolo savez je objavio da će u ligi sudjelovati svih osam hrvatskih prvoligaških klubova: Primorje, Mladost, Mornar, Jug, Medveščak, POŠK, Jadran i Šibenik, dok će Srbiju predstavljati šampion Srbije Crvena zvezda, vicešampion Europe Radnički iz Kragujevca, Partizan i Vojvodina, pišu Nezavisne novine.

Crna Gora će imati tri predstavnika, a Slovenija jednog, međutim imena klubova nisu objavljena. Formiranje lige, zapravo njeno proširenje, dogovoreno je krajem siječnja u Beogradu, kada su precizirani skoro svi detalji.

Novo regionalno natjecanje zvati će se Liga 16, a planirano je da od sezone 2015/2016. nastupa šest ekipa manje. U prvoj fazi natjecanja biti će formirane dvije skupine od po osam timova.

Po četiri najuspješnija tima iz obje skupine u drugoj fazi natjecanja borit će se za titulu, dok će preostalih osam ekipa igrati za ostanak. Više detalja o regionalnoj ligi biti će poznato nakon sjednice Upravnog odbora, prenijele su agencije, navodeći da se radi i na pronalaženju sponzora.

Biti će formiran Upravni odbor Lige, koji će imati po tri člana iz Hrvatske i Srbije, dva iz Crne Gore, a u njega će ući i predstavnici sponzora, ukoliko ga bude. Biti će osnovano poduzeće sa ravnopravnim udjelima sva tri saveza.