FOTO  Karavana prijateljstva stigla u Vukovar

Živko Budimir, biciklistički klub Mostar
Karavanu je ispred Gradskog poglavarstva dočekao predsjednik FBiH Živko Budimir te vukovarski pročelnik za sport Vjekoslav Karaula.

Budimir, koji je jedan od pokrovitelja karavane, čestitao je biciklistima na odvoženim kilometrima te je izrazio te je izrazio nadu kako će ova manifestacija prijeći u tradiciju.

Predstavnici Udruge za promociju biciklizma "Hercegovina Bike", koji su organizatori karavane, uručili su Budimiru majicu s logotipom karavane.

Nakon toga je pedesetak biciklista otišlo odati počast Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata te Ovčaru gdje su ispred spomenika na tom mjestu upalili svijeće. Karavana završava sutra, odlaskom na obilježavanje 22. godišnjice od ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu selu.

Na put dug 420 kilometara u ponedjeljak je krenulo 40-tak biciklista iz Mostara, Gruda, Tomislavgrada, Livna, Ljubuškog, Čitluka, Međugorja, Busovače, Metkovića, Osijeka i Vukovara i Žepča.

Cilj karavane je unaprijediti prijateljske odnose između Grada Mostara i Grada Vukovara koji su okrunjeni potpisivanjem sporazuma o prijateljstvu i suradnji, te odavanje počasti svim stradalima u BiH i Hrvatskoj, posebice u Vukovaru.

Najstariji sudionik biciklističke karavane ima 54. godine, a najmlađi 9. godina,

Tijek same karavane može se pratiti na facebook stranici www.facebook.com/karavanaprijateljstva.