Kakvi licemjeri: 'Tia je bolja od Blanke, čuvamo je za EP'

blanka atletika hrvatska, Blanka Vlašić, Blanka Vlašić, Blanka Vlašić, Blanka Vlašić, Blanka Vlašić
Hellebaut je demantirala da je svoj povratnički nastup na mitingu iz World Challenge serije u Madridu uvjetovala zabranom nastupa Blanki Vlašić. Međutim, riječi njezina menadžera Marca Corstjensa otkrivaju drugačiju pozadinu priče. A ona je upravo onakva o kakvoj smo već pisali. Hellebaut je željela pobijediti na prvom mitingu nakon dvogodišnje pauze i na nesportski je način odlučila ukloniti glavnu konkurenticu.


Njezin menadžer priznao je da je cijela igra izvedena kao početak psihološkog rata uoči Europskog prvenstva u Barceloni, koje se održava od 26. srpnja do 1. kolovoza.

"Još u veljači smo našu želju prenijeli Madridu koji je bio oduševljen što će se Tia baš kod njih vratiti na scenu. Naša želja je logična jer smo svjesni Tijine mentalne snage i prednosti nad Blankom te je želimo sačuvati za EP", izjavio je Corstjens i pokazao zavidnu razinu licemjerstva.

Nevjerojatno je da u istoj rečenici Belgijanac objašnjava kako Tia zapravo nije željela Blanku iz straha od poraza i rušenja samopouzdanja na putu povratka, a potom tvrdi kako je Tia zapravo bolja od Splićanke.

Koliko se Hellebaut boji Blanke pokazuje i činjenica da belgijskom taboru uopće nije važna niti jedna druga skakačica, poraz im, smatraju, prijeti samo od Hrvatice.

Corstjens je u svom stilu reagirao i na burnu reakciju iz tabora Vlašićevih.

"Čudi me samo što se javila nekoliko dana prije mitinga jer se sve odavno znalo. Njezin potez ne smatram neprijateljskim, kao ni našu odluku, nego normalnim u jednom suparništvu. Psihološki rat je počeo."

  • PIXSELL
  • Blanka i Bojan Marinović u šetnji Zagrebom

U cijeloj priči zvuči nevjerojatno da su se organizatori turnira u Madridu odrekli nastupa svjetske prvakinje radi povratničkog nastupa olimpijske pobjednice, čime su Blanku vjerojatno izgubili i za ubuduće.

"Novac nikada nije bio upitan, nije se stiglo ni razgovarati o njemu. Vjerojatno se radi o povezanosti menadžera. Prije dva mjeseca su nam rekli da nemaju vis, a kada smo saznali da je ipak u rasporedu, nisu nas prihvatili. Htjeli smo skakati, ali nećemo puno izgubiti", objasnio je dodatno zbrku za Jutarnji Blankin trener Bojan Marinović.

Net.hr/JL/T.H.