Juniorska vaterpolska reprezentacija Hrvatske postala je prvak svijeta

vaterpolo, Vaterpolisti Hrvatske, Zlatni vaterpolisti
Hrvatska - Crna Gora 16:13 (2:2, 7:5, 2:4, 5:2)

Hrvatska: Podrug (devet obrana), Herceg, Kreković, Valečić 2, Butić 2, Merčep 3, Pejković, Lazić 1, Paparić 5, Biljaka 3, Bratim.

Crna Gora: Tešanović (devet obrana), Franeta 1, Ćetković, Saveljić 2, Matković 1, Dragović 2, Ukropina 3, Mijušković 1, Radović 2, Banićević 1, Krivokapić


Momčad Joška Krekovića pobijedila je u finalu Svjetskog prvenstva Crnu Goru s 16:13 (2:2, 7:5, 2:4, 5:2) u Podgorici.

Crna Gora povela je sa 2:0, no Hrvatska je već do kraja prve četvrtine uspjela nadoknaditi zaostatak da bi u drugoj preuzela kontrolu zahvaljujući sjajnoj igri u napadu. Uslijedila je krizna treća četvrtina u kojoj je Crna Gora stigla i do vodstva od 11:10, no u posljednjih osam minuta su izabranici Joška Krekovića bili dominantni i na kraju ostvarili sigurnu pobjedu.

"Iskrene čestitke Hrvatskoj, koja je kroz cijeli turnir pokazala kvalitetu i zasluženo osvojila naslov prvaka. Međutim, i mi smo ponosni na sebe, jer smo najmlađa reprezentacija na prvenstvu i naslov viceprvaka veliki je uspjeh za nas", rekao je izbornik Crne Gore Veljko Uskoković.

Brončane medalje osvojili su juniori iz Mađarske koji su u susretu za treće mjesto bili bolji od vršnjaka iz Italije sa 12:8.