Josip Čerkez prvi bh. biciklist u kontinentalnom timu

Josip Čerkez, biciklist, biciklista
- To je ujedno prvi bh. biciklist koji je potpisao ugovor s kontinentalnim timom i izborio svoj put u profesionalne vode cestovnog biciklizma, te smo sigurni da će jučerašnji datum biti upamćen u povijesti BiH biciklizma - izjavio je za Fenu predsjednik Biciklističkog kluba Mostar Toni Zorić.

Mladi Širokobriježanin izrazio je zadovoljstvo što prelazi u profesionalne vode, ističući kako ovo za njega predstavlja značajnu stepenicu u životu.

- Ovo je nešto čemu sam cijelo vrijeme težio i čemu je sav moj dosadašnji rad i trud bio usmjeren. Moj san se upravo počeo ostvarivati, a na meni je da se dokažem i pokažem u svom najboljem svjetlu - izjavio je Čerkez.

Njegov trener Dragan Bošnjak izrazio je nadu kako Čerkez nije zadnji vozač BK Mostara koji prelazi u profesionalne vode.

- Naš klub je dogovorio suradnju s Merdiana-Kamenom i mi ćemo nastojati još vozača iz BiH pripremiti za prijelaz u vode profesionalnog biciklizma - izjavio je Bošnjak.

Merdiana-Kamen će u subotu, 30. siječnja podići svoj zastor u talijanskom gradu Salerno, kada će obitelj Giallorenzo predstaviti svoj kontinentalni tim za 2016. sezonu. Talijansko-hrvatski tim će predstaviti vrlo konkurentnu momčad uoči 2016. sezone koju će voditi Emanuel Kišerlovski, uz vozače Antonio Santoro iz MG.Kvis - Vega Norda, sprintera Michele Viola, kao i Davida Mucelli koji se vraća u tim i u ovoj godini.