Izbornik argentinske DAVIS CUP reprezentacije je argentinski Hrvat

Daniel Orsanic, Davis cup, Argentina
Hrvatskoj će se u finalu teniskog Davis Cupa suprotstaviti Argentina. Zanimljivo, reprezentaciju ove južnoameričke nacije predvodi izbornik Daniel Orsanic, argentinski Hrvat.

'Imam hrvatske krvi, ali ne sumnjajte da ću biti pod argentinskom zastavom', kazao je Orsanic nakon što je doznao da će Argentinci u finalu gostovati u zemlji njegovih predaka.

Orsanic (48) je rođen u Buenos Airesu. Njegov otac Branko, danas 84-godišnjak, s 15 je godina otišao iz tadašnje Jugoslavije pod lažnim prezimenom Orlović. Nakon što je proveo godinu dana u Austriji, a zatim tri u Italiji, trajno se nastanio u Buenos Airesu. Branko je u Argentini postao teniskim trenerom, a zbog sigurnosti godinama se predstavljao kao Orlović. Čak je i njegov sin Daniel, kada je počeo nastupati na teniskim turnirima, u početku igrao pod tim prezimenom. Daniel je najstariji od troje Brankove djece.

Daniel Orsanic profesionalno je igrao tenis pod argentinskom zastavom od 1989. do 2003., a najveće uspjehe postigao je u parovima, osvojivši osam turnira. Najbolji plasman karijere mu je 24. mjesto 1998. godine. Nakon igračke karijere, bacio se u trenerske vode.

croexpress.eu