Ivo Karlović drugi put ove godine u polufinalu

Ivo Karlović, ATP Basel, Ivo Karlović, Ivan Dodig, tenis, ATP Zagreb, tenis, Ivo Karlović, hrvatski sraz, ATP Memphis, Ivo Karlović, tenis, Ivo Karlović, ATP Memphis, tenis, Ivo Karlović, tenis, finale, ATP Miami, Ivo Karlović, tenis, Ivo Karlović, ATP Duesseldorf, tenis, Ivo Karlović, Roland Garros, tenis, Ivo Karlović, tenis, ATP Bogota, ATP, Bogota, ATP Bogota, Ivo Karlović, Ivo Karlović, tenis, Div sa Šalate, Ivo Karlović, tenis, Ivo Karlović, tenis, ATP, tenis, tenisač, Ivo Karlović, ATP Newport, Ivo Karlović, Roland Garros, tenisač, Ivo Karlović, ATP turnir, Ivo Karlović, US Open, Ivo Karlović, Ivo Karlović, Davis cup, Ivo Karlović, tenis, Ivo Karlović, tenis, Ivo Karlović, tenis, Ivo Karlović, Australian Open, Ivo Karlović, ATP
Karlović je odlično započeo dvoboj protiv deset godina mlađeg suparnika koji ga je svladao u njihova prethodna dva međusobna dvoboja, te je s dva breaka vrlo brzo osvojio prvi set. U drugoj dionici Johnson se pokazao znatno opasnijim, stvorio je četiri prilike za break, ali 35-godišnji Zagrepčanin mu nije dopustio da dođe do prednosti spasivši sve četiri break-lopte u drugom setu, od kojih su dvije u 12. gemu bile i set-lopte.

Karlović je prethodna dva dvoboja s Johnsonom izgubio u tie-breaku trećeg seta, pa se pobrinuo da mu se nešto slično ne dogodi u Delray Beachu tako što je do pobjede došao u tie-breaku drugog seta u kojem je Amerikanac osvojio samo dva od pet poena na servisu.

Karlović je dvoboj završio sa 17 asova, što mu je najmanje u dosadašnja tri nastupa na turniru. Brownu je zabio 23, a Kokkinakisu 21. No, za to postoji i opravdan razlog - vrlo hladno vrijeme.

"Nije bilo lako kretati se ni biti agresivan, jer je bilo jako hladno. U početku sam stvarno igrao dobro. Bio je to jedan od mojih najboljih setova. Onda je on počeo igrati bolje i sretan sam što sam u tie-breaku došao do pobjede", izjavio je Karlović koji će u svom drugom polufinalu ove sezone igrati protiv Francuza Adriana Mannarina. Mannarino je u četvrtfinalu s 3:6, 6:1, 6:1 nadigrao Tajvanca Yen-Hsun Lua. Karlović je pobijedio Francuza u njihovom jedinom međusobnom dvoboju, prije dvije godine u četvrtfinalu turnira u Bogoti, gdje je 29. tenisač svijeta osvojio posljednji od svojih pet naslova. Pobjedom nad Mannarinom Karlović bi izjednačio svoj najbolji rezultat u Delray Beachu, gdje ga je prije pet godina u finalu pobijedio Latvijac Ernests Gulbis. Dvoboj Karlovića i Mannarina na programu je u noći sa subote na nedjelju, ne prije dva sata ujutro po hrvatskom vremenu.

U drugom polufinalu sastat će se australski Hrvat Bernard Tomic i Amerikanac Donald Young.

Hina