Ivo Karlović pobijedio Marina Čilića i plasirao se u finale!

Ivo Karlović, Ivo Karlović, svjetski rekord, ATP Memphis, Ivo Karlović, tenis, Kei Nishikori, Poraz u finalu, Ivo Karlović, tenis, ATP, Ivo Karlović, tenisač, tenis, ATP, Ivo Karlović, ATP Bogota, tenis, tenisač, Ivo Karlović, tenis, ATP, Ivo Karlović, ATP Hertogenbosch , tenis, Ivo Karlović, Davis cup, Marin Čilić, Ivo Karlović, Ivo Karlović, Australian Open
Hrvatski dvoboj bio je prilično čvrst i napet, baš kao što se i očekivalo, a Div sa Šalate bio je koncentriraniji i na kraju zasluženo slavio.
Roger Federer ATP Stuttgart Iznenađenje: Federera izbacio 39-godišnjak s pozivnicom

U prvom setu gledali smo veliku borbu u kojoj igrači nisu gubili servise, iako je Čilić bio bliže tome da iznenadi proitvinika jer je u tri navrata imao priliku za break (jedna je ujedno bila i set lopta), ali nije uspio pa se odlučivalo u 13. igri u kojoj je uspješniji bio Karlović.

Drugi set činio se poput kopije prvog, ali je Marin kod 5:5 ipak uspio napraviti jedni break na susretu i kasnije izjednačiti u setovima. U odlučujućoj dionici oba igrača imala su po dvije prilike za oduzimanje servisa protivniku, nisu uspjeli, pa su ponovno morali igrati tie-break u kojem je Karlović prepustio samo dva boda Čiliću te nakon 2 sata i 46 minuta igre zasluženo slavio.

Bio je ovo šesti međusobni susret Čilića i Karlovića, a omjer pobjeda sada je 3-3.

U finalu će Ivo igrati protiv Gillesa Mullera koji je u polufinalu svladao drugog nositelja Nijemca Alexandera Zvereva sa 7-6 (5), 6-2.

Karlović protiv Luksemuržanina vodi 2:1 u međusobnim dvobojima, ali valja istaknuti da je Muller do svoje jedine pobjede nad njim došao upravo u Hertogenboschu u kojem ga je lani zaustavio u polufinalu.

Vecernji list